Lamborghini pripravuje facelift modelu Urus

TA3/SZ
15.8.2022 11:00

SUV Urus od značky Lamborghini poznáme už takmer štyri roky, takže Taliani už usilovne pracujú na modernizovanej verzii, ktorá prinesie okrem vynoveného vzhľadu aj vyšší výkon

Lamborghini pripravuje facelift modelu Urus
Lamborghini

Lamborghini v uplynulých dňoch zverejnilo prvé zábery zachytávajúce faceliftovaný SUV model Urus. Novinku však stále pokrýva hrubá vrstva kamufláže, ktorá zatiaľ všetky podstatné prvky necháva ukryté. Už teraz však môžme vidieť zmeny na oboch nárazníkoch či svetlometoch. Popri zverejnení záberov si značka pripravila ešte jednu zaujímavú informáciu. Zatiaľ nepredstavený, nový Urus totižto Taliani zobrali na trať pretekov do vrchu Pikes Peak, kde sa mu podarilo zajazdiť výborný čas.

Trať obsahuje až 156 zákrut a meria približne dvadsať kilometrov. Nový Urus túto legendárnu skúšku pokoril za 10 minút a 32 sekúnd, čím porazil aj aktuálneho držiteľa rekordu v triede SUV, Bentley Bentayga. Urus prekonal Bemtaygu o neuveriteľných vyše 17 sekúnd.

Lamborghini Lamborghini

Pri tejto príležitosti si Taliani pripravili aj video zachytávajúce túto rekordnú jazdu, v ktorom môžme vidieť, ako si Urus po facelifte ladne vykrajuje zákruty aj napriek svojej vyššej hmotnosti a vyššie položenému ťažisku. Je teda jasné, že značka kompletne prepracovala podvozok, naladenie elektronických systémov a môžme očakávať aj navýšenie výkonu. Aktuálny model produkuje 650 konských síl z motoru V8. Modernizovaný model by teda mohol kľudne dosiahnuť až na hranicu 700 konských síl. Všetky podrobnosti sa ale dozvieme až počas oficiálneho predstavenia. Nateraz si musíme vystačiť s prvými zábermi a videom zachytávajúcim mimoriadne rýchlu jazdu do vrchu Pikes Peak.

Témy: Lamborghini
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok