Hyundai Staria dorazí aj na slovenský trh

TA3/SZ
13.8.2022 11:00

Hyundai Staria je horúca novinka z dielne kórejskej automobilky. Zastupuje kategóriu MPV, ktorá si aj napriek veľkej obľube SUV modelov stále nájde svojich fanúšikov. Čo všetko okrem nadčasového dizajnu môžme na našom trhu očakávať?

Hyundai Staria dorazí aj na slovenský trh
Hyundai

Čerstvá MPV novinka bola spočiatku prezentovaná tak, že nebude dostupná na viacerých trhoch, medzi ktorými bol aj slovenský. To sa však aktuálne zmenilo a Stariu môžme začiatkom roku 2024 očakávať aj na našom trhu. Po dizajnovej stránke sme svedkami nadčasového dizajnu s čistými líniami, ktoré pôsobia akoby boli vytrhnuté z budúcnosti. Pod kapotou verzie dostupnej na našom trhu môžme očakávať 2.2 litrový naftový štvorvalec s maximálnym výkonom 177 konských síl a 431 Nm krútiaceho momentu. Motor môže byť spárovaný s manuálnou aj automatickou prevodovkou. Otázne však je, či sa dočkáme na našom trhu aj pohonu 4x4.

Interiér ponúkne tie najmodernejšie technológie zasadené do moderného výzoru plného rovných línii. Núdza nebude ani o kvalitné materiály príjemné na dotyk. K dispozícii bude 7 a 9 miestna konfigurácia interiéru. Čo sa týka základnej cenovky, tú môžme očakávať v prípade základnej verzie niekde na úrovni 37 tisíc eu, respektíve 62 tisíc v prípade najvyššej verzie. S príchodom novinky by sa mal mať určite napozore Volkswagen Multivan, ktorému bude Staria konkurovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok