Porazí elektrický Mustang Mach-E GT model poháňaný motorom V8?

TA3/SZ
12.8.2022 11:00

Častokrát sa v kruhoch milovníkov áut vedú vášnivé debaty o tom, či je lepší elektrický, alebo klasický pohon. Ako však dopadne tento súboj pri porovnaní v šprinte?

Porazí elektrický Mustang Mach-E GT model poháňaný motorom V8?
Carwow

Anglický kanál Carwow preslávený videami, v ktorých porovnáva rôzne autá a samozrejme aj rôzne druhy pohonu v zrýchlení v priamke. Najnovšie postavili proti sebe dva Fordy Mustang. Jeden zastupoval konvenčný pohon s benzínovým motorom V8 s objemom 5 litrov a výkonom 490 konských síl. Druhým adeptom bol nový, plne elektrický Mustang Mach-E GT. Aj keď sa síce jedná o Mustang, tak sme svedkami karosérie SUV, ktorá je poháňaná elektrickými motormi s celkovým výkonom 490 konských síl.


Ford Ford

Pri štarte z pokoja mal navrch samozrejme elektrický model, ktorého motory dokážu posielať na kolesá plný výkon takmer ihneď po stlačení plynového pedálu. Vedenia sa teda krátko po štarte ujal Mach-E GT. Ten však krátko pred cieľom dohnal Mustang s Motorom V8, ktorý má pri vyšších rýchlostiach oproti elektrike značnú výhodu najmä z dôvodu absencie klasickej prevodovky v elektromobile. Tento súboj však okrem iného potvrdzuje aj to, že novodobé elektromobily sa môžu rovnať bežným športovým autám, čo znamená, že elektrická budúcnosť nemusí byť nudná. Práve naopak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok