Abarth Pulse je športovo ladený crossover s vyššou dávkou výkonu

TA3/SZ
8.8.2022 11:00

Abarth prichádza so športovým crossoverom odvodeným od Fiatu Pulse. Vďaka športovej úprave môžme čakať aj slušnú dávku výkonu, no dočkáme sa tejto novinky aj na našom trhu?

Abarth Pulse je športovo ladený crossover s vyššou dávkou výkonu
Abarth

Novinka od Abarthu má namierené na brazílsky trh. Ako základ poslúžil rovnomenný Fiat Pulse, ktorý vyniká čerstvým dizajnom a vyšším podvozkom. Verzia pod krídlami Abarthu sa môže pochváliť dvojfarebným lakovaním karosérie so športovo ladenými nárazníkmi, ktoré autu vcelku pristanú. Prednej časti dominuje veľká predná maska s logom Abarth uprostred. Po bokoch masky nájdeme svetlomety s LED denným svietením. Príjemným detailom je červená linka na spodnej hrane predného nárazníku, ktorá sa tiahne aj po bokoch auta. Červené lakovanie dostali aj spätné zrkadlá.

Abarth Abarth

Zadnému nárazníku dominuje výraznejší difúzor, do ktorého sú zasadené dve koncovky výfukového systému. Zaujímavé je aj použitie textového loga Abarth na kufrových dverách. Nový Abarth Pulse dostane pod prednú kapotu motor s objemom 1.3 litra produkujúci 186 konských síl a 270 Nm krútiaceho momentu, čo by malo stačiť na zabezpečenie zrýchlenia z pokoja na 100 km/h za menej ako osem sekúnd a dosiahnutie maximálnej rýchlosti 210 km/h.


Abarth Abarth

Aké prevodovky však budú dostupné je aktuálne otázne. Rovnako nie je známa ani koncepcia pohonu, no pravdepodobne budeme svedkami pohonu výhradne prednej nápravy. Novinka je teda štýlovým mestským crossoverom, ktorý by si okrem Brazílie určite našiel klientelu aj na iných trhoch. V budúcnosti sa teda možno podobného crossoveru dočkáme aj u nás na Slovensku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok