General Motors hlási návrat do Európy. Na vine je elektromobilita

TA3/SZ
6.8.2022 11:00

Niektoré značky sa s príchodom prísnejších emisií museli z určitých trhov stiahnuť a začali sa orientovať na oblasti, kde emisie výfukových plynov nehrajú až takú rolu. Zdá sa však, že elektromobilita môže všetko zmeniť

General Motors hlási návrat do Európy. Na vine je elektromobilita
Chevrolet

Vedenie koncernu General Motors sa aktuálne rozhodlo pre návrat značky na starý kontinent. Vďačiť môžme za to rýchlo sa rozrastajúcej a stále obľúbenejšej elektromobilite. Do Európy sa teda postupne dostanú plne elektrické vozidlá z portfólia GM, ktoré môžu výrazne zamiešať karty predajnosti aktuálne dostupných modelov a značiek. Viac informácií a svetla do tejto témy prinesie začiatok budúceho roku, no podľa všetkého zvolí značka pre rýchlejší rozmach formu online predaja.

Hummer GM

Na čo by sme sa teda mohli postupne tešiť? Najväčším ťahákom bude jednoznačne plne elektrický Hummer EV s výkonom magických 1000 konských síl, majestátnym dizajnom a luxusným interiérom. Na domácom trhu v Amerike môže byť tento legendárny off-road váš už od približne 111 tisíc dolárov. Medzi ďalšie pôsobivé produkty koncernu možno zaradiť SUV Chevrolet Blazer stojace na podvozkovej platforme Ultium. Dostupné sú tri výkonnostné verzie, z ktorých vrcholná posiela na kolesá až 585 konských síl. Zákledné ceny za tento kúsok sú aktuálne nastavené od sumy 45-70 tisíc dolárov.

Cadillac Cadillac

Tretím modelom, ktorého by sme sa mohli dočkať je Cadillac Lyriq taktiež postavený na koncernovej platforme Ultium nesúcej až 100 kWh batériu zabezpečujúcu dojazd cez 500 kilometrov a poháňajúcu pohon s výkonom 480 koní putujúci na zadnú nápravu. Zaujímavosťou je palubná nabíjačka schopná prijať výkon až 190 kW. Na domácom trhu je tento model veľmi úspešný aj vďaka cenovke od 63 tisíc dolárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok