Mini koncept Aceman je predobrazom nového dizajnového jazyku značky

TA3/SZ
5.8.2022 18:30

Najnovší koncept z dielne britského Mini má byť nápovedou budúcnosti značky. Okrem úplne nového dizajnového jazyku napovedá aj smerovanie značky k elektrickej budúcnosti

Mini koncept Aceman je predobrazom nového dizajnového jazyku značky
Mini

Nový koncept Aceman je už na prvý pohľad podstatne odlišný od svojich aktuálnych príbuzných. Podľa slov samotnej značky má byť nový dizajnový jazyk svieži a odvážny, no len v takej miere, aby bolo stále jasné o akú značku ide. Mini už teraz upozorňuje, že to, na čo sa pozeráme nie je náhrada za Countryman, ale výplň práve medzi Countrymanom a Clubmanom. Okrem iného toto tvrdenie napovedajú aj rozmery konceptu. Novinka so sviežim a nadčasovým dizajnom s pôsobivou grafikou svetlometov a úhladnými tvarmi stojí na podvozkovej platforme Spotlight, na ktorej sa podieľalo BMW spolu s čínskym partnerom Great Wall. Tá má byť taktiež základom mnohých dalších modelov nie len v portfóliu Mini, ale aj BMW.

Mini Mini

Informácie o pohone automobilka zatiaľ neposkytla, no môžme očakávať dve verzie pohonu s dvomi rôznymi kapacitami batérie. Základom by mohol byť aktuálny pohon z modelu Cooper SE s výkonom 184 koní. Pekným detailom odkazujúcim na pôvod auta sú nie len až 20 palcové disky kolies, ale aj všade prítomné motívy vlajky Union Jack. Vlajku pripomína aj strešný nosič dodávajúci ešte väčšiu flexibilitu využitia auta. Tento prvok môžu vidieť dokonca aj pasažieri vďaka panoramatickej streche zo skla.

Mini Mini

Interiér je kompletne odetý do látkového obkladu vrátane sedadiel, ktoré dostali mimochodom rôzne dizajnové motívy prenikajúce až na palubnú dosku. Či takéto riešenie uvidíme aj v sériovej výrobe aktuálne známe nie je, no každopádne interiér zanecháva určite dobrý dojem. Prepracovaný bol v tomto prípade aj ikonický displej infotainmentu kruhového tvaru. Po novom je tvorený jedným kusom displeju, v ktorom sú integrované všetky ovládacie a informačné prvky.

Mini Mini

Sériový model by sme mali spoznať už v roku 2024, no v prípade, že vás zaujal aj koncept Aceman, tak ten si svoju výstavnú premiéru odbije na hernom veľtrhu v Kolíne nad Rýnom už v priebehu augusta tohto roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok