BMW pripravuje paušál na vybrané prvky výbavy

TA3/SZ
27.7.2022 18:30

BMW sa vydáva do neprebádaných vôd. Najnovšie prinesie svojim zákazníkom možnosť paušálnych poplatkov za určité prvky výbavy

BMW pripravuje paušál na vybrané prvky výbavy
BMW

Zákazníci BMW budú mať najnovšie k dispozícii možnosť platenia za prvky výbavy formou paušálneho poplatku. Služba bude spočiatku dostupná v Amerike a v skratke budú mať zákazníci možnosť sprístupnenia určitých funkcií auta len po dobu platenia. Napríklad bude možné takouto formou sprístupniť vyhrievané sedadlá, ktoré síce už od výroby budú namontované, no na ich využitie bude musieť klient zaplatiť mesačný poplatok 18 dolárov. Podobne to bude fungovať aj v Británii. Tam môžte mať vyhrievanie sedadiel za 15 libier mesačne a v prípade, že chcete vyhrievaný volant zaplatíte mesačne dalších 10 libier.

BMW BMW

Dôvod a výhody takéhoto kroku sú pomerne jednoduché. Prvým plusom je absencia rôznych stupňov výbavy, čím odpadá náročná logistika a tým pádom aj montáž na výrobnej linke. Automobilka tak bude vyrábať všetky kusy daného modelu s rovnakou, a dá sa povedať že plnou výbavou.

Druhým prínosom je možnosť vlastnej konfigurácie aj pri kúpe vozidla od prvého majiteľa. Všetci vlastníci auta si tak budú môcť po celú jeho životnosť konfigurovať výbavu presne podľa seba.

Treťou najväčšou výhodou pre koncového zákazníka je mierne zníženie nákladov pri kúpe nového auta. Napríklad spomínaný výhrev sedadiel môže stáť pri bežnej konfigurácii aj niekoľko stoviek eur a jeho reálne využitie je pár mesiacov v roku. Takto budete mať možnosť využívať funkcie iba keď ich budete potrebovať a najmä za zlomok ceny. Ako sa však tento koncept osvedčí a kedy dorazí aj na náš trh ukáže čas.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok