Opel o pár mesiacov ukončí výrobu známeho a obľúbeného modelu

TA3/SZ
26.7.2022 11:00

Obľúbený a úspešný rodinný model od značky Opel čoskoro ukončí svoje pôsobenie na trhu. Osudným sa mu stala elektrifikácia

Opel o pár mesiacov ukončí výrobu známeho a obľúbeného modelu
Opel

Opel už čoskoro ukončí výrobu obľúbenej Insignie, ktorá má svoje pôsobenie na trhu spočítané. Informáciu potvrdil hovorca automobilky v rozhovore magazínu Business Insider. Značka sa už pár mesiacov späť rozhodla stiahnuť tento model z britského trhu. Postupne prídu na rad ďalšie trhy a finálnym krokom bude zastavenie výroby. Hlavným dôvodom je absencia elektrifikácie v portfóliu tohto modelu, a tým pádom aj vyššie výsledné emisie. Insignia bola totižto poháňaná výhradne benzínovými a naftovými motormi bez možnosti objednania či už hybridu, plug-in hybridu, alebo čisto elektrickej verzie.

Opel Opel

Pôvodná generácia bola vyvíjaná v spolupráci s General Motors. Druha generácia prišla na trh v roku 2017, kedy však už značka na nej pracovala spoločne s koncernom Stellantis. Dostupná bola aj športová verzia GSi kombinujúca benzínový motor a pohon oboch náprav. Nebol to však rýdzo športový kúsok, no vodičsky založených zákazníkov dokázal aj napriek tomu potešiť.

Opel Opel

Rok 2022 je teda posledným rokom produkcie Insignie, ktorú následne nahradí nový model podobný Citroënu C5 X. Ten prinesie nie len elektrifikované agregáty, ale aj plne elektrickú verziu. V aktuálnom výrobnom závode Insignie bude po ukončení produkcie vyrábaný model Astra a DS4.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok