Hyundai zverejnil podrobné informácie a parametre nového Ioniq 6

TA3/SZ
21.7.2022 18:30

Hyundai aktuálne zverejnil ďalšie podrobnosti len nedávno predstaveného, plne elektrického Ioniq 6. Ponúkne veľký dojazd a príde aj športová verzia N

Hyundai zverejnil podrobné informácie a parametre nového Ioniq 6
Hyundai

Hyundai definuje plne elektrickú novinku Ioniq 6 ako elektrifikovaný streamliner. Už pri prvom pohľade sa niet čomu čudovať. Dizajn do veľkej miery tvarovaný aerodynamikou pre čo najmenší odpor vzduchu a čo najväčšiu efektivitu hovorí sám za seba. Ioniq okrem vonkajšieho výzoru myslí aj na vnútorný priestor, ktorý cestujúcim ponúkne priestranný a vzdušný interiér z nádychom budúcnosti. Ioniq 6 bude k dispozícii v mnohých verziách vrátane rýdzo športového Ioniq 6 N. O nich však značka ešte mlčí a necháva si podrobnosti pre seba. Čo však už poznáme je použitie 77.4 kWh akumulátoru, ktorý bude poháňať buď elektromotor na zadnej náprave, alebo dvojicu motorov poháňajúcich obe nápravy.

Hyundai Hyundai

Vrcholná verzia s pohonom oboch náprav mimo čistokrvného N bude produkovať maximálny výkon na úrovni 325 konských síl a 605 Nm krútiaceho momentu. Zrýchlenie z pokoja na 100 km/h zaberie 5.1 sekundy. Na jedno nabitie bude schopný tento variant prejsť až 610 kilometrov podľa metodiky WLTP. Tieto výborné hodnoty dopomohla dosiahnuť aj dobre optimalizovaná aerodynamika. Napovedá tomu aj hodnota koeficientu odporu vzduchu len 0.21. Vďaka tomu dosahuje slabšia verzia spotrebu približne 14 kWh elektrickej energie na 100 kilometrov.

Ďalšími faktormi pozitívne vplývajúcimi na spotrebu sú aerodynamické digitálne spätné zrkadlá, aerodynamické disky kolies či aktívne vzduchové klapky v prednom nárazníku či strešný spojler.

Hyundai Hyundai

Ioniq 6 dokáže využívať až 800V nabíjaciu techniku s maximálnym nabíjacim výkonom 350 kW. Batéria je schopná nabitia z 10% na 80% za krátkych 18 minút. V interiéri nájdeme okrem jednoduchých sterilných línii pôsobiacich veľmi moderne aj ambientné osvetlenie s možnosťou výberu až zo 64 farieb. Nové sedadlá sú oproti tým z bežných modelov tenšie o 30%, čím zabezpečujú ešte viac priestoru pre posádku. 

Hyundai Hyundai

V technologickej výbave upúta okrem množstva asistenčných systémov napríklad monitor mŕtveho uhlu premietajúci obraz na prístrojový panel pred vodičom. Taktiež nájdeme vo výbave aj diaľkový parkovací asistent spolu s 360 stupňovým monitorovaním okolia auta, ktoré pomáha pri parkovaní v úzkych priestoroch. Výroba nového Ioniq 6 odštartuje už koncom roku 2022. Kedy však na trh dorazí športový model pod divíziou Hyundai N je aktuálne otázne.

Témy: Hyundai
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok