Opel Corsa oslavuje 40 rokov predaja. Pri tejto príležitosti značka vyrobí limitovanú edíciu na jej oslavu

TA3/SZ
12.7.2022 18:30

Malý mestský Opel Corsa je tu s nami už rovných 40 rokov. Za ten čas zišlo z výrobných liniek vyše 14 miliónov kusov, čo potvrdzuje obľúbenosť tohto modelu medzi zákazníkmi. Nová limitovaná edícia bude niesť prvky odkazujúce na pôvodný model

Opel Corsa oslavuje 40 rokov predaja. Pri tejto príležitosti značka vyrobí limitovanú edíciu na jej oslavu
Opel

V roku 1982 začal písať svôj úspešný príbeh mestský Opel Corsa, ktorý za 40 rokov pôsobenia na trhu oslovil viac ako 14 miliónov zákazníkov. Pri príležitosti tohto jubilea sa rozhodla značka vyrobiť špeciálnu edíciu odkazujúcu práve na prvú generáciu Corsy. Celkovo vznikne len 1982 kusov nesúcich označenie 40 Years.

Na pôvodnú Corsu bude špeciálna edícia odkazovať novou červenou farbou, ktorá bude kontrastne doplnená čierno lakovanou strechou. Celé auto bude vkusne doplnené množstvom čiernych detailov vrátane 17 palcových diskov kolies, ktoré autu mimoriadne pristanú.

Opel Opel

Interiér dostane taktiež štipku retro prvkov odkazujúcich na pôvodný model. Nájdeme tu totiž totiž čalúnenie pripomínajúce pôvodný tartanový vzor. Taktiež nesmie chýbať ani štítok označujúci limitovanú edíciu nesúci jedinečné poradové číslo daného kusu. Zvyšné prvky interiéru sú zhodné s bežnými modelmi.

Úspech Corsy pokračuje aj do dnešného dňa, čo potvrdzujú jej predajné čísla na rôznych trhoch. Okrem spaľovacích verzii je na popredných predajných priečkach aj plne elektrická verzia, ktorá plne postačuje na bežné každodenné cesty, ale aj na dlhšie medzimestské presuny.

Témy: Opel Opel Corsa
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok