Akú rýchlosť dokáže vyvinúť Tesla Model S Plaid s vypnutým obmedzovačom rýchlosti?

TA3/SZ
10.7.2022 11:00

Na YouTube sa najnovšie objavilo video, ktoré zachytáva mimoriadne rýchlu jazdu majiteľa najvýkonnejšej Tesly v ponuke. Ten sa rozhodol vo svojej Tesle Model S Plaid vypnúť elektronický obmedzovač rýchlosti a vyskúšať, akým tempom dokáže Tesla jazdiť. Dosiahnutá rýchlosť sa pohybuje v teritóriu superšportových áut

Akú rýchlosť dokáže vyvinúť Tesla Model S Plaid s vypnutým obmedzovačom rýchlosti?
Tesla

Tesla Model S Plaid je vybavená elektrickým pohonom, ktorý disponuje maximálnym výkonom až 1034 konských síl. Pri najnovšej aktualizácii softvéru výrobca umožňuje majiteľom jazdiť najvyššou rýchlosťou až 280 kilometrov za hodinu. Tesla však tvrdí, že s vypnutým obmedzovačom dokáže auto letieť rýchlosťou vyše 320 kilometrov za hodinu. V najnovšom videu sa však objavila Tesla, ktorá má elektronické obmedzenie maximálnej rýchlosti softvérovo vypnuté, je vybavená lepšími pneumatikami Michelin a účinným brzdovým systémom. 

Tesla Tesla

Tým najpodstatnejším je však rýchlosť, ktorá sa podarila jazdcovi dosiahnuť. Na takmer tri kilometre dlhej pristávacej dráhe letiska sa podarilo Teslu rozbehnúť až na 347 kilometrov za hodinu, čo je na elektromobil naozaj slušné tempo. Je vcelku pravdepodobné, že na dlhšej dráhe by Model S bez menších problémov pokoril aj 350 km/h. Ak vás zaujíma celý priebeh tohto experimentu, odporúčame pozrieť nižšie priložené video.

Témy: Tesla Model S
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok