Hyundai odhalil koncept elektromobilu Ioniq 6. Prináša futuristický dizajn

TA3/SZ
8.7.2022 18:30

Len nedávno sme vás informovali, že Hyundai plánuje predstaviť koncept ďalšieho elektromobilu z rodiny Ioniq. Aktuálne tak spoznávame koncept nového elektrického sedanu s futuristickými tvarmi

Hyundai odhalil koncept elektromobilu Ioniq 6. Prináša futuristický dizajn
Hyundai

To, že automobilky sa snažia čo najviac elektrifikovať svoje portfólio nie je žiadnym tajomstvom. Inak tomu nemôže byť ani v prípade Hyundaiu, ktorý aktuálne odhalil koncept pripravovaného, plne elektrického Ioniq 6. Novinka so sebou prináša nadčasové tvary, ktoré sú podriadené najmä aerodynamike.

V zadnej časti si môžme všimnúť použitie LED svetelného pásu tiahnuceho sa cez celú šírku zadnej časti. Zaujímavým prvkom je taktiež aj difúzor plynulo prechádzajúci až do vrchnejších častí nárazníku. Pri pohľade z profilu môžme okrem rozmerných, aerodynamicky optimalizovaných diskov vidieť siluetu v tvare kvapky, ktorá napovedá fakt, že odpor vzduchu hral v tomto prípade veľmi dôležitú úlohu. Vo výsledku dosahuje Ioniq 6 koeficient odporu vzduchu len 0.21.

Hyundai Hyundai

Predná časť je tvorená nárazníkom s čo najmenším počtom prelisov, aby sa minimalizovali aerodynamické straty. Zaujať vás môžu taktiež aj predné LED svetlomety svojim tvarom odkazujúce na siluetu auta. Ioniq 6 ako celok pôsobí veľmi prepracovane. Uvidíme do akej miery Hyundai pretaví tvary konceptu do sériovej podoby. Interiéru vládnu primárne rovné línie, čo mu dodáva na nadčasovosti. Zaujímavosťou je, že interiér pôsobí už takmer sériovým dojmom, čo znamená, že v približne rovnakej podobe ho uvidíme aj v sériovom Ioniqu 6. Na prvý pohľad zaujme v kabíne jednoznačne línia ambientného osvetlenia, či dvojica displejov tvoriacich prístrojový panel a panel infotainmentu.

Hyundai Hyundai

O technickej stránke značka veľa informácií nezverejnila. Zatiaľ vieme iba toľko, že novinka je postavená na podvozkovej platforme E-GMP, čo napovedá použitie akumulátoru s kapacitou až vyše 77 kWh a výkon elektromotorov na úrovni cez 300 konských síl. Viac informácií by sme sa mali dozvedieť 14.7.2022, kedy je naplánovaná podrobná premiéra tohto futuristického konceptu. Máme sa na čo tešiť.

Témy: Hyundai
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok