Značka MG vstupuje na slovenský trh. Štart predaja započne modelmi ZS a EHS, ktoré už spoznali aj štartovaciu cenovku

TA3/SZ
6.7.2022 18:30

Na slovenský trh prichádza úplná novinka. Je ňou značka MG s bohatou históriou prinášajúca na náš trh dve nové crossover vozidlá. Výrobca ich plánuje na našom trhu ponúkať s atraktívnou cenovkou

Značka MG vstupuje na slovenský trh. Štart predaja započne modelmi ZS a EHS, ktoré už spoznali aj štartovaciu cenovku
MG

MG plánuje zaujať na našom trhu spočiatku s dvomi modelmi. Obe sa radia ku kompaktnejším crossoverom/SUV a majú zahviezdiť nie len nízkou cenou, ale aj bohatou výbavou. Prvým modelom v ponuke je crossover MG ZS, ktorý v roku 2020 prešiel faceliftom. Ponúka moderný vzhľad, ktorý bez problému zaujme aj mladšiu cieľovú skupinu. ZS môže byť vaše už od 16990 eur. Za túto cenu dostanete v interiéri kožený volant, červené prešívanie či priestranný interiér v zadnej časti auta.

Samozrejmosťou sú aj LED svetlomety, parkovacie senzory či Apple CarPlay. Pod kapotou základnej verzie nájdeme 1.5 litrový benzínový štvorvalec s výkonom 106 konských síl a 141 Nm krútiaceho momentu. Motor je spriahnutý s 5 stupňovou manuálnou prevodovkou, vďaka ktorej zrýchli z pokoja na 100 km/h v priebehu 10.9 sekundy.

MG MG

Vyššie výbavy je možné kombinovať s jednolitrovým trojvalcom dopovaným turbom. Tento agregát produkuje 111 konských síl a 160 Nm krútiaceho momentu. Zákazník si môže zvoliť buď šesťstupňovú manuálnu, alebo šesťstupňovú automatickú prevodovku. S manuálnou prevodovkou zrýchli táto motorizácia z pokoja na 100 km/h za 11.2 sekundy, respektíve 12.4 sekundy v prípade voľby automatickej prevodovky.

MG MG

Druhým modelom v ponuke bude väčší crossover EHS ponúkajúci bohatý vnútorný priestor. Priestrannosť potvrdzuje až 448 litrový batožinový priestor, čo je na crossover obstojná hodnota. Pod kapotou nájdeme výhradne 1.5 litrový TGI štvorvalec produkujúci 162 konských síl a 250 Nm krútiaceho momentu. To však nie je všetko, pretože spaľovaciemu motoru dopomáha elektromotor s výkonom dalších 122 koní a 230 Nm krútiaceho momentu.

Výsledný výkon sústavy sa ustálil na hodnote 258 koní a 370 Nm. Z 0-100 km/h zrýchli EHS v priebehu 6.9 sekundy. Plug-in hybridný pohon využíva batériu s kapacitou 16.6 kWh, čo vystačí na prejdenie až 52 kilometrov v čisto elektrickom režime. Sila motora je prenášaná na prednú nápravu prostredníctvom 10 stupňovej automatickej prevodovky.

MG MG

Nižšia výbava Emotion začína na sume 35590 eur. Vrcholnú výbavu Exclusive môžte mať už za 39190 eur, čo je na dnešné pomery a vzhľadom na elektrifikáciu veľmi prijateľná suma, keď zoberieme do úvahy najvyššiu možnú výbavu. Do budúcna sa ponuka ešte rozšíri a prinesie na náš trh aj zaujímavé elektromobily.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok