Mercedes-Benz Vision EQXX má za sebou další úspech. Prekonal vlastný rekord dojazdu

TA3/SZ
4.7.2022 18:30

Mimoriadne efektívny elektrický koncept Vision EQXX len nedávno prešiel na jedno nabitie akumulátoru rekordnú vzdialenosť. Aktuálne sa Mercedesu podarilo pôvodný rekord ešte o niečo vylepšiť. Akú vzdialenosť teda dokázal koncept celkovo prejsť?

Mercedes-Benz Vision EQXX má za sebou další úspech. Prekonal vlastný rekord dojazdu
Mercedes

Nedávno sme vás informovali o pôsobivom rekorde mimoriadne efektívneho, elektrického konceptu Vision EQXX, ktorému sa podarilo na jedno nabitie akumulátoru pokoriť vzdialenosť vyše 1000 kilometrov v bežných podmienkach a pri bežnom predpisovom tempe. Najnovšia rekordná jazda taktiež prebiehala v bežných podmienkach. Trasa tentokrát smerovala z nemeckého Stuttgartu na festival rýchlosti v anglickom Goodwoode. Vodič si vybral cestu po nemeckých diaľniciach cez pobrežie Francúzska do Eurotunelu, po ktorom nasledoval Londýn. Posádka sa zastavila aj v centre Mercedes-Benz Grand Prix v Brackley či na závodnom okruhu Silverstone.

Mercedes Mercedes

To však nie je všetko. Na spomínanom okruhu sadol za volant pretekár z Formula E a odjazdil 11 kôl až do úplného vybitia. Samozrejme išiel čo najväčším možným tempom. Po opätovnom nabití akumulátoru sa posádka vydala na spomínaný festival do Goodwoodu. Na jedno nabitie a pri svižnejšej jazde teda dokázalo EQXX pokoriť hranicu 1202 kilometrov pri priemernej spotrebe 8.3 kWh na sto kilometrov, čo je aj pri zohľadnení jazdy po okruhu naozaj veľmi slušný výsledok.

Mercedes Mercedes

Mercedes oficiálne kapacitu akumulátora doposiaľ nezverejnil, no dá sa predpokladať využitie až 100 kWh batérie. Nie je tajomstvom, že značka týmto konceptom získava cenné informácie a skúsenosti, ktoré bude následne využívať pri nových elektrických modeloch.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok