SsangYong odhalil model Torres v plnej kráse. Čo všetko prináša?

TA3/SZ
24.6.2022 11:00

SsangYong zverejnil pár záberov zachytávajúcich nové SUV Torres, ktoré už na prvý pohľad vyniká robustnosťou. Aký motor nájdeme pod jeho prednou kapotou?

SsangYong odhalil model Torres v plnej kráse. Čo všetko prináša?
SsangYong

uhokórejská automobilka najnovšie zverejnila ďalšiu sériu fotografií zachytávajúcich nový SUV model Torres, ktorý bude v ponuke zaradený nad modelom Korando. Novinka má pravdepodobne za úlohu nadviazať na celosvetový úspech spomínaného Koranda.

Už podľa prvých záberov je jasné, že túto úlohu sa mu podarí splniť. Vzhľad je totižto veľmi vydarený. V prednej časti sme svedkami robustnej prednej masky, ktorá je tvorená šiestimi lamelami prepájajúcimi LED svetlomety.

SsangYong SsangYong

Pri pohľade z profilu si môžme všimnúť výrazne oplastovanie lemov blatníkov kolies, či strieborný panel spájajúci strechu so zvyškom karosérie. Silueta môže z určitých pohľadov pripomínať Land Rover Defender, alebo Jeep, čo sa však ale nedá povedať o zadnej časti. Tá je z časti jedinečná a z časti  pripomína model Korando. Interiér novinky je  dizajnovaný z čistého listu papiera, čo znamená, že v Torrese nenájdeme podobnosť so žiadnym iným modelom značky. Palubná doska dostala do výbavy trojicu displejov. Jeden zastupuje funkciu plne digitálneho prístrojového panelu a ďalšia dvojica slúži ako displej infotainmentu a ovládací panel. Zaujímavosťou je hojné využitie koženého a hliníkového dekoru interiéru.

SsangYong SsangYong

Technické parametre a podrobnosti doposiaľ automobilka nezverejnila, no pod prednou kapotou môžme očakávať 1.5 litrový štvorvalec dopovaný turbom pochádzajúci z modelu Korando produkujúci 168 konských síl a 280 Nm krútiaceho momentu. Štandardom je šesťstupňová automatická prevodovka posielajúca výkon na prednú nápravu, prípadne obe nápravy v závislosti od vybavenia konkrétneho kusu. Novinka bude vynikať okrem iného bohatým vnútorným priestorom, ktorý potvrdzuje objem batožinového priestoru 703 litrov. Po sklopení zadných sedadiel vznikne priestor o veľkosti až 1662 litrov. Konkrétnejšie parametre a technické údaje značka zverejní neskôr, kedy by sme sa mali dozvedieť aj informácie o pohonných jednotkách.

Témy: SsangYong
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok