Mercedes triedy C absolvoval nárazové testy Euro NCAP. Aký výsledok dosiahol?

TA3/SZ
23.6.2022 11:00

Trieda C je pomerne obľúbeným modelom aj u slovenských zákazníkov. Euro NCAP aktuálne skúmalo jej bezpečnosť, ktorá sa ukázala na veľmi vysokej úrovni. Koľko hviezdičiek hodnotenia si trieda C vyslúžila?

Mercedes triedy C absolvoval nárazové testy Euro NCAP. Aký výsledok dosiahol?
Mercedes

Jednou zo sledovaných oblastí je bezpečnosť detskej posádky. Tá si v tomto prípade vyslúžila 89% bodov, čo je naozaj slušný výsledok. Mierne znížené hodnotenie však zapríčinili zvýšené merané hodnoty na krku detskej figuríny. Podľa výsledkov je teda v oblasti krku dieťaťa väčšie riziko úrazu. Vo výsledku je ale nová trieda C pre detskú posádku veľmi bezpečná.

Za ochranu chodcov Céčko získalo 80% bodov. Nárazník a kapota poskytujú v prípade stretu s chodcom adekvátnu ochranu. Mierne horšie je na tom oblasť stĺpikov a hrany kapoty, kde hrozí väčšie riziko úrazu. Systém detekcie chodcov v prípade odbočovania mierne váhal. Sto percentná funkčnosť nebola potvrdená ani pri rozpoznaní detí kráčajúcich spoza auta.

Euro NCAP Euro NCAP

Ochrana dospelej posádky získala hodnotenie 93% bodov. Strhnuté body zapríčinila čelná zrážka, ktorá ukázala slabšiu ochranu nôh a hrudníka posádky. Okrem tohoto typu nárazu boli pri všetkých testovaných situáciách merané hodnoty v norme. Stredový airbag medzi prednými sedadlami fungoval správne, no nedokázal preukázať 100% rovnakú funkčnosť pri náraze zo strany spolujazdca a vodiča. Je teda možné, že v určitej situácii počas testu došlo k stretu hláv figurín.

Asistenčným systémom nebolo v tomto prípade vytknuté nič. Vždy reagovali správne a včas. Komisári však zhodnotili, že by občas mohli byť zásahy bezpečnostných systémov agresívnejšie. Celkovo si teda trieda C vyslúžila plný počet hviezdičiek, čím potvrdila svoju ukážkovú bezpečnosť.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok