Nová Kia Niro spoznala slovenskú cenu. Podlezie základná verzia hranicu 30 tisíc eur?

TA3/SZ
20.6.2022 18:30

Aktuálna generácia Kie Niro prichádza na slovenský trh, kde ponúkne až tri rôzne verzie pohonu. Okrem bežných verzii bude dostupná aj ako plnohodnotný elektromobil. Na akej sume štartujú základne cenovky?

Nová Kia Niro spoznala slovenskú cenu. Podlezie základná verzia hranicu 30 tisíc eur?
Kia

Nové Niro ponúkne svojim zákazníkom hneď tri rôzne verzie pohonu. Čistokrvný elektromobil Niro EV v najnižšej výbave Silver vás bude stáť 44490 eur. Za túto sumu však dostanete pomerne bohatú výbavu obsahujúcu napríklad adaptívny tempomat či parkovacie senzory, kameru a 11 kW palubnú nabíjačku. Za 48590 eur však môžte už mať výbavu Gold pridávajúcu napríklad LED svetlomety, ambientné osvetlenie interiéru či 10.25 palcový displej infotainmentu.

Najvyššia výbava Platinum vychádza na 53890 eur. Za svoje peniaze dostanete plnú výbavu so všetkým, čo k tomu patrí. Samozrejmosťou je prémiový audiosystém, kožené čalúnenie či parkovací asistent. Elektrické Niro ponúkne maximálny dojazd na úrovni 463 kilometrov. Poháňané je elektormotorom s výkonom 204 konských síl.

Kia Kia

So spaľovacím motorom bude dostupný buď klasický hybrid, alebo plug-in hybrid. Prvky výbavy sa v tomto prípade zhodujú s elektrickým variantom, takže jediným rozdielom sú základne ceny a paleta motorov. Samodobíjateľný hybrid vás bude stáť najmenej 27590 eur vo výbave Silver. Výbavové stupne Gold a Platinum začínajú na sumách 31290 eur, respektíve 36190 eur. Plug-in hybrid je pochopiteľne o niečo drahší. Plug-in hybridné Niro vo výbave Silver vás bude stáť 36590 eur. Za výbavy Gold a Platinum vám značka naúčtuje 40290 eur a 45190 eur v prípade najvyššej verzie Platinum.

Kia Kia

Hybridné aj plug-in hybridné verzie majú pod prednou kapotou atmosférický benzínový motor s objemom 1.6 litra produkujúci 105 konských síl a 147 Nm krútiaceho momentu.štandardom je 6 stupňová automatická prevodovka posielajúca výkon na prednú nápravu. Štandardný hybrid má v technickej výbave ešte elektromotor s výkonom 44 koní a 170 Nm. V prípade klasického hybridu slúži elektromotor na rozbehy a asistenciu spaľovaciemu motoru.

Kia Kia

Plug-in hybrid disponuje výkonnejším elektromotorom s výkonom 84 konských síl a 203 Nm krútiaceho moment. Kombinovaný výkon pohonnej sústavy je v tomto prípade 183 konských síl. Dobíjateľný hybrid dokáže v plne elektrickom režime prejsť na jedno nabitie až 65 kilometrov a ponúka batériu s kapacitou 11.1 kWh. Akcelerácia z pokoja na 100 km/h v prípade plug-in hybridu zaberie 9.6 sekundy. Je teda len na vás, po ktorej verzii pohonu siahnete.

Témy: Kia Niro
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok