Ponúkne aj nadchádzajúca generácia Fordu Mustang manuálnu prevodovku? Značka prezradila podrobnosti

TA3/SZ
15.6.2022 18:30

Ford už usilovne pracuje na nástupcovi modelu Mustang, ktorý aj napriek všetkým emisným limitom ponúkne plnotučný osemvalec pod prednou kapotou. Dočkáme sa však manuálnej prevodovky?

Ponúkne aj nadchádzajúca generácia Fordu Mustang manuálnu prevodovku? Značka prezradila podrobnosti
Ford

Debut novej, siedmej generácie Fordu Mustang je naplánovaný na rok 2023, kedy spoznáme nie len jeho finálny vzhľad, ale aj všetky technické parametre. Značka však popri informáciách ohľadom miesta výroby novinky prezradila aj pre niektorých fanúšikov veľmi podstatnú informáciu. Nadchádzajúca generácia Mustangu bude totižto aj naďalej dostupná s manuálnou prevodovkou, ktorá však bude z dôvodu emisných noriem spriahnutá s hybridným pohonom.

Ford Ford

Ani Mustang sa tak nevyhne trendu elektrifikácie, v rámci ktorého si síce zachová 2.3 litrový štvorvalec a 5 litrový osemvalec, no po novom už len s pomocou elektrického pohonu znižujúceho výsledné emisie. Novinka bude vyrábaná v závode Flat Rock. Ten sa v najbližšom období dočká investícii, ktoré ho pripravia na výrobu nie len ďalšej generácie Mustangu, ale aj iných modelov značky. Čo sa týka podrobností, tak na tie si budeme musieť ešte, ako som spomínal počkať.

Témy: Ford Mustang
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok