Nový Fiat Doblo ponúkne okrem bežných verzii aj plne elektrický variant

TA3/SZ
12.6.2022 11:00

Fiat taktiež drží krok s dobou a zaraďuje do portfólia elektrické varianty svojich modelov. Najnovším príkladom je e-Doblo, ktoré okrem spaľovacej verzie ponúkne aj plne elektrický variant

Nový Fiat Doblo ponúkne okrem bežných verzii aj plne elektrický variant
Fiat

Na trh prichádza už piata generácia Fiatu Doblo, ktorá prvýkrát ponúkne okrem bežných spaľovacích motorov aj čisto elektrický pohon. Čo sa týka značky Fiat a elektrifikácie, tak v portfóliu by sme už našli plne elektrický, mestský Fiat 500e či dvojicu úžitkových modelov pod divíziou Fiat Professional. Vďaka novinke je teda značka opäť bližšie k naplneniu cieľa o plnej elektrifikácii do roku 2027.

Čerstvo predstavený model ponúkne rovno tri varianty karosérie Crew, Cab a Kombi, ktoré budú dostupné s naftovými, ale aj benzínovými motormi. Najvýkonnejšia nafta ponúkne 131 konských síl a benzínová 1.2ka poskytuje maximálny výkon 112 koní.

Fiat Fiat

Plne elektrické e-Doblo je poháňané elektormotorom s výkonom 136 konských síl a 260 Nm krútiaceho momentu. Ten čerpá energiu z akumulátoru s kapacitou 50 kWh, ktorá by mala vystačiť na prejdenie 280 kilometrov. Čo sa týka nabíjania, tak novinka ponúkne až 100 kW rýchlonabíjanie, ktoré umožní nabiť akumulátor na 80% kapacity v priebehu krátkych 30 minút. Elektrická verzia bude dostupná taktiež v troch rôznych verziách karosérie, ako spaľovací variant.

Samozrejmosťou je množstvo zaujímavých prvkov výbavy. Jedným z nich je Magic Cargo,ktorý umožňuje prevoz predmetov dlhých až 3.4 metra. Ďalšia zaujímavosť je napríklad Magic Plug. Táto vymoženosť umožní v prípade elektrickej verzie nabíjanie a napájanie elektrického náradia priamo z auta. Bohatá je taktiež aj výbava bezpečnostných systémov. Zákazník už v základe dostane rozpoznávanie dopravných značiek, núdzové brzdenie či systém monitorujúci únavu vodiča. Konkrétnejšie technické parametre a cenník novinky.

Témy: Fiat
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok