Renault prichádza s novými elektrickými dodávkami. Aké ponúknu parametre?

TA3/SZ
11.6.2022 11:00

Najnovšie, plne elektrické úžitkové dodávky Renault Kangoo Van E-Tech a Master Van E-Tech sú dôkazom, že elektrický pohon nachádza využitie aj v úžitkovom segmente

Renault prichádza s novými elektrickými dodávkami. Aké ponúknu parametre?
Renault

Model Kangoo Van je aktuálne držiteľom viacerých ocenení vo svojom segmente. Jeho elektrická verzia sa na prvý pohľad od tej bežnej takmer neodlišuje. Výrobca v tomto prípade umiestnil akumulátor v podlahe, čím razantne znížil ťažisko, čo má pozitívny vplyv na jazdné vlastnosti, ale aj na objem nákladného priestoru, ktorý nie je žiadnym spôsobom obmedzovaný kvôli akumulátoru. Aktuálne dostupná verzia L1 ponúka objem nákladnej plochy až 3.9 metra kubického a nosnosť 600 kilogramov.

Elektrické Kangoo dokáže navyše utiahnuť až 1.5 tony. Batéria o veľkosti 45 kWh poskytuje približný dojazd na úrovni 300 kilometrov, čo dokáže plne pokryť bežne mestské, ale aj medzimestské trasy. Čo sa týka výkonu, tak Kangoo E-Tech je poháňané 122 koňovým elektromotorom s krútiacim momentom 245 Nm.


Renault Renault

Elektrický Master bude dostupný až v 15 rôznych verziách a zákazník si bude môcť vybrať až z troch dĺžiek karosérie a troch rôznych celkových výšiek auta. Zaujímavosťou v ponuke bude aj verzia s možnosťou úpravy na valník. Nákladný priestor tak môže mať veľkosť od 8 do 15 metrov kubických. V tomto prípade bude auto vybavené elektormotorom s výkonom 76 koní. 


Ako úložisko energie bude slúžiť 52 kWh batéria, ktorá bude zabezpečovať reálny dojazd na úrovni približne 150 kilometrov. Cenník novinky bude pravdepodobne zverejnený už onedlho.

Témy: Renault
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok