Rolls Royce Ghost prešiel rukami úpravcu Brabus. Čo toto spojenie síl prináša vo výsledku?

TA3/SZ
5.6.2022 11:00

Brabus je spoločnosť, ktorá je na trhu firiem venujúcim sa úpravám áut stálicou. Poväčšine sa špecializuje na vozidlá značky Mercedes no čas od času si zoberie do parády aj model od iného výrobcu, ako sa tomu stalo aj teraz

Rolls Royce Ghost prešiel rukami úpravcu Brabus. Čo toto spojenie síl prináša vo výsledku?
Brabus

V Brabuse sa najnovšie rozhodli dodať štipku športovosti ultimátnej limuzíne Ghost s predĺženým rázvorom od Rolls Royce. Novinka dostala prívlastok Brabus 700, čo napovedá slušnú porciu výkonu pod prednou kapotou. Po stránke dizajnu sa však taktiež diali viditeľné zmeny. Brabus v exteriéri pridal množstvo karbónových komponentov, ako napríklad decentný spojler, splitter v prednej časti či menší difúzor. Všetky tieto vylepšenia majú samozrejme aj funkčný význam, takže dodávajú autu vyšší prítlak a lepšie aerodynamické vlastnosti.

Brabus Brabus

Viditeľnou zmenou sú aj nové 22 palcové disky kolies vyrobené z jedného kusu hliníku. Čerešničkou na torte dopomáhajúcou k celkovému výzoru je jednoznačne znížený podvozok, ktorý je oproti štandardu bližšie k zemi až o tri centimetre.

Brabus Brabus

Pod prednou kapotou nájdeme pôvodný 6.6 litrový motor V12 prepĺňaný dvojicou turbodúchadiel. V tomto prípade však agregát generuje až 700 konských síl a 950 Nm krútiaceho momentu. Zrýchlenie z nuly na sto tak zaberie len niečo okolo 5 sekúnd, čo je na auto týchto rozmerov a zamerania slušný parameter.

Brabus Brabus

Cenovka za takto upravený kúsok sa pohybuje na úrovni až závratných 650 tisíc eur. Novinkou je taktiež nerezový výfukový systém so štvoricou koncoviek výfukového systému. V interiéri tejto pôsobivej novinky by sme okrem iného našli kompletne nové čalúnenie z kože pochádzajúce z vlastnej dielne Brabusu. Samozrejmosťou je aj hojné využitie karbónových panelov či príjemnej alcantary. Ak vám teda bežný Rolls Royce Ghost príde nedostatočný, tak kúsok od Brabusu bude pre vás určite tým pravým.

Témy: Rolls-Royce
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok