Brabus vypustil do sveta ďalšiu špeciálnu verziu triedy G. Tentokrát sa môžme tešiť na pick-up

TA3/SZ
3.6.2022 11:00

Dvorný úpravca vozidiel Mercedes si pre nás pripravil další výnimočný model založený na Mercedese triedy G. Firma tentokrát spravila z legendárneho off-roadu mimoriadne výkonný pick-up

Brabus vypustil do sveta ďalšiu špeciálnu verziu triedy G. Tentokrát sa môžme tešiť na pick-up
Brabus

Chýbal vám v portfóliu Mercedesu praktický pick-up odvodený od triedy G? Nevadí, pretože dvorný úpravca automobilky s trojcípou hviezdou v logu práve jeden uviedol na trh. Ako však býva zvykom musíme sa pripraviť na šialený výkon a ešte šialenejšiu cenovku. Aká porcia výkonu sa dostala pod prednú kapotu? Úpravca zvolil 4.4 litrový osemvalec dopovaný dvojicou turbodúchadiel, ktorý produkuje až 900 konských síl a 1250 Nm krútiaceho momentu. Hodnota krútiaceho momentu však musela byť z hľadiska spoľahlivosti a trvácnosti niektorých dielov elektronicky obmedzená na aj tak slušnú hodnotu 1050 Nm.

Brabus Brabus

Kompletnou premenou prešiel aj výfukový systém, ktorý má oproti štandardnému Mercedesu G iné tvarovanie. Čo sa dynamických parametrov týka, tak toto 900 koňové monštrum zrýchli z pokoja na 100 km/h v priebehu 4.4 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na hodnote 210 km/h.

Pri pohľade z prednej časti si môžme všimnúť množstvo karbónových komponentov, ako napríklad predná kapota, časti predného nárazníku či svetelná rampa umiestnená v prednej časti strechy obsahujúca prídavné svetlomety. Zaujímavosťou je aj elektrický naviják schopný utiahnuť až 4.5 tonový predmet.

Z profilu a zo zadu určite neuniknú pohľadu nové disky kolies s červenými prvkami osadené terénnymi pneumatikami Pirelli s vysokým profilom, ktorý pasuje k svetlej výške podvozku až 49 centimetrov. Samozrejmosťou pri tomto projekte bolo použitie odolných portálových náprav.

Brabus Brabus

Najväčším lákadlom je však nakladacia plocha vzadu slúžiaca ako nákladný priestor na prepravu väčších predmetov. Za týmto účelom si ale pravdepodobne zákazníci tento kúsok kupovať nebudú. Decentné zmeny nastali aj v interiéri, ktorý dostal nové kožené čalúnenie a množstvo doplnkov z karbónu a červeného hliníku. Brabus vyrobí z tejto verzie len 10 exemplárov, z ktorých každý bude stáť minimálne 658 tisíc eur.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok