Peugeot 308 absolvoval nárazové testy. Aký výsledok získal?

TA3/SZ
30.5.2022 11:00

Nový Peugeot 308 bol podrobený nárazovým testom Euro NCAP. Na plný počet hviezdičiek hodnotenia sa mu však dosiahnuť nepodarilo

Peugeot 308 absolvoval nárazové testy. Aký výsledok získal?
Peugeot

Za ochranu detskej posádky si nový Peugeot 308 vyslúžil hodnotenie 84%. Jediným zaváhaním boli zvýšené merané hodnoty v oblasti hrudníka a krku detskej figuríny. Plusové body si Peugeot vyslúžil za zreteľnú informáciu o deaktivácii airbagu spolujazdca.

V disciplíne ochrany dospelej posádky získala novinka 76% bodov, čo je priemerný výsledok. Najväčším nedostatkom bola znížená ochrana v oblasti hrudníku vodiča pri náraze do prekážky. Pár bodov ubrala aj absencia stredového airbagu medzi prednými sedadlami. Pri bočnom náraze neboli zistené zvýšené merané hodnoty, takže v tomto smere Peugeot poskytuje vysokú mieru bezpečnosti.

Peugeot Euro NCAP

V disciplíne preverujúcej asistenčné systémy si Peugeot 308 vyslúžil hodnotenie len 65%. Najväčším mínusom bol neskoro reagujúci brzdový asistent, ktorý zaváhal pri odbočovaní a detekcii protiidúceho auta, a taktiež slabo reagoval na autá idúce pred ním malou rýchlosťou.

Ochrana chodcov bola ohodnotená na 68%. Nižší výsledok zapríčinil najmä neskoro reagujúci núdzový brzdový asistent, ktorý zaváhal nie len pri odbočovaní, ale aj v prípade, že chodec vstúpi na vozovku spoza iného auta. Pri zrážke s chodcom poskytuje predný nárazník dostatočnú ochranu na zníženie rizika úrazu. Čelné sklo však pre chodcov pri strete predstavuje väčšie riziko úrazu. Celkovo si tak Peugeot 308 vyslúžil štyri hviezdičky z možných piatich, čo je stále vcelku obstojný výsledok. Celý priebeh testu si môžte pozrieť v nižšie priloženom videu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok