Toyota po rôznych dohadoch predstavila GR Supru s manuálnou prevodovkou

TA3/SZ
30.4.2022 11:00

Len nedávno sme vás informovali o tom, že Toyota pravdepodobne pripravuje Supru s manuálnou prevodovkou. Aktuálne však značka túto novinku oficiálne potvrdila

Toyota po rôznych dohadoch predstavila GR Supru s manuálnou prevodovkou
Toyota

Nová GR Supra bola od spustenia predaja dostupná výhradne s automatickou prevodovkou, vďaka ktorej dokázalo byť auto mimoriadne rýchle no skalným fanúšikom značky stále chýbala možnosť voľby manuálnej prevodovky. Už dlhšiu dobu sa teda špekulovalo o tom, že Toyota túto možnosť nakoniec pridá do ponuky, a tak sa aj stalo.

Značka najnovšie potvrdila a predstavila Supru so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Prevodovka je naladená a upravená presne podľa potrieb dvojdverového kupé. Okrem absencie zvukovej izolácie z dôvodu šetrenia hmotnosti by sme tu našli aj väčšiu spojku a pozmenený stály prevod z pôvodných 3.15 na 3.46.

Toyota Toyota

Prevodovka dostala prívlastok iMT, čo napovedá o jej inteligentnom naladení softvéru. Rovnaký princíp softvéru využíva aj prevodovka v GR Yaris, kde pri zmene rýchlostného stupňa dochádza k automatickému upravovaniu otáčok motora. V jednoduchosti ide o systém automatických medziplynov. Vodič však má možnosť túto funkciu deaktivovať. Model vybavený manuálnou prevodovkou okrem iného disponuje aj prepracovaným naladením podvozku, bŕzd a systémov trakčnej a stabilizačnej kontroly. Odlišné je taktiež nastavenie jednotlivých režimov jazdy.

Toyota Toyota

Manuálna prevodovka bude v ponuke dostupná výhradne so šesťvalcovým motorom, ktorý dosahuje na našom trhu maximálny výkon 340 koní a 500 Nm krútiaceho momentu. Na výber bude aj odľahčený variant Lightweight s hmotnosťou nižšou o 38.3 kilogramu.

Toyota Toyota

Úsporu sa podarilo dosiahnuť špecifickými 19 palcovými kolesami, absenciou audiosystému a sedadlami bez koženého čalúnenia a ich elektrického ovládania. Na dynamické parametre a cenu za GR Supru s manuálnou prevodovkou si budeme musieť ešte nejaký čas počkať.

Témy: Toyota
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok