Genesis ukázal koncept nadčasového a športového kupé

TA3/SZ
19.4.2022 18:30

Genesis X Speedium Coupé je vízia elektrického kupé s mimoriadne futuristickými a športovými tvarmi v podaní Genesisu

Genesis ukázal koncept nadčasového a športového kupé
Genesis

Najnovšia vízia dvojdverového kupé má byť akousi ochutnávkou pripravovaných modelov značky a smerovania ich dizajnu. Aktuálne sme svedkami dvojdverovej karosérie, ktorá tvarmi pripomína skôr shooting brake. Predná časť s minimom nasávacích otvorov a absencia koncoviek výfukového systému napovedajú elektrický pohon. Ladné športové tvary sú vpredu doplnené o LED svetelný pás v tvare trojuholníku, ktorý lemuje takmer celú prednú masku.

Genesis Genesis

Z profilu si nemožno nevšimnúť špecifické disky kolies, za ktorými vynikajú krikľavo zelené brzdové strmene kontrastne zladené k celkovému výzoru auta. Svetelná LED linka z prednej masky zasahuje až do blatníkov predných kolies, kde môže slúžiť ako smerovka. Zadná časť veľmi vzdialene pripomína Porsche 911, za čo vďačí dlhému zadnému oknu a výraznej odtrhovej hrane na veku batožinového priestoru.

Spodná časť zadného nárazníku dostala výraznejší difúzor pomáhajúci k lepšiemu prúdeniu vzduchu zpod auta. Taktiež nie je vidieť ukončenie výfukového potrubia, takže to nám môže byť nápovedou elektrického pohonu. Okrem toho však batériový pohon napovedajú aj plány automobilky Hyundai, pod ktorú Genesis patrí.

Značka chce do roku 2030 prejsť výhradne na elektrický pohon, takže vízia športového kupé môže byť predskokanom sériovej podoby nového modelu. Zostáva nám teda už iba čakať, kedy Hyundai vypustí do sveta sériovú podobu podobne tvarovaného modelu. Určite sa máme na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok