Podvozková platforma MEB koncernu VW prešla vylepšením. Čo prinesie?

TA3/SZ
19.4.2022 11:00

Platforma MEB určená pre autá s čisto elektrickým pohonom od koncernu VW prešla vylepšením, ktoré by malo priniesť väčší dojazd na jedno nabitie akumulátoru

Podvozková platforma MEB koncernu VW prešla vylepšením. Čo prinesie?
Volkswagen

Volkswagen má v pláne do roku 2035 chŕliť do sveta autá poháňané výhradne elektrickým pohonom. Značka preto usilovne pracuje na mnohých modeloch a vylepšeniach, ktoré ponúknu parametre takmer totožné so spaľovacími autami. Najnovšie prešla vylepšením podvozková platforma MEB určená pre elektrické modely značky, ktorej upravená architektúra umožní použitie väčšieho akumulátoru. Volkswagen hovorí o dojazde na úrovni až 700 kilometrov, čo by sa hravo vyrovnalo dnešným spaľovacím náprotivkom.

Volkswagen Volkswagen

Pri predstavení elektrickej dodávky ID.Buzz sa začalo povrávať o použití až 100 kWh akumulátoru. V budúcnosti tak môžme očakávať facelift, ktorý by mohol priniesť okrem iných zmien aj vylepšenú platformu s možnosťou použitia až 100 kWh akumulátoru.

Ďalším vylepšením platformy MEB by mala byť možnosť rýchlonabíjania výkonom až 200 kW. Autá vybavené novou, vylepšenou platformou a pohonom oboch náprav budú akcelerovať z 0-100 km/h za približne 5.5 sekundy.

Volkswagen Volkswagen

Nová podvozková platforma sa dostane aj do elektrického nástupcu modelu Passat či nového mestského modelu, ktorý nahradí aktuálny UP!. S príchodom týchto noviniek sa pravdepodobne dozvieme aj viac podrobností ohľadne vylepšenej platformy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok