Nové Lamborghini Huracán Tecnica je desaťvalcový skvost z Talianska

TA3/SZ
17.4.2022 11:00

Lamborghini predstavilo ďalšiu verziu desaťvalcového Huracánu, ktorá má vyplniť medzeru medzi verziami Evo a STO

Nové Lamborghini Huracán Tecnica je desaťvalcový skvost z Talianska
Lamborghini

Huracán ako taký je tu s nami už od roku 2014. Za tú dobu sme mali možnosť spoznať hneď niekoľko podmodelov či limitovaných edícii. Taliani najnovšie uviedli Huracán Tecnica, ktorý má byť ešte športovejší ako verzia Evo, no nie tak radikálny, ako okruhovo zamerané STO.

Po stránke dizajnu sme svedkami aerodynamikou diktovaných tvarov, ktoré sa podpísali najmä na prednom nárazníku s väčším množstvom otvorov, a taktiež v zadnej časti kde nájdeme výraznejší spojler a difúzor. Všetky aerodynamické vylepšenia priniesli až o 20% menší odpor vzduchu v porovnaní s Evom. Tecnica je taktiež o 10 kilogramov ľahšia.

Lamborghini Lamborghini

Pod zadným krytom motora nájdeme typický 5.2 litrový atmosférický desaťvalec, ktorý generuje 640 konských síl a 560 Nm krútiaceho momentu. Sila motoru je posielaná výhradne na zadnú nápravu prostredníctvom 7 stupňovej dvojspojkovej prevodovky. Zrýchlenie z pokoja na 100 km/h zaberie v tomto prípade 3.2 sekundy a akcelerácia sa ustáli pri rýchlosti 325 km/h.

Samozrejmosťou je nový výfukový systém, ktorý dodáva autu jeho typický, temperamentný prejav. Chýbať nemôžu ani keramické brzdy či elektronicky riadený samosvorný diferenciál. Cenovka doposiaľ zverejnená nebola, no môžme s prehľadom očakávať sumu vyše 230 tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok