Lexus nám umožnil vďaka prvému záberu nahliadnuť do nového RZ 450e

TA3/SZ
12.4.2022 18:30

Lexus priťahuje pozornosť na nové elektrické SUV. Automobilka zverejnila záber interiéru, ktorý odhaľuje moderné tvary a neobvyklý volant

Lexus nám umožnil vďaka prvému záberu nahliadnuť do nového RZ 450e
Lexus

Už onedlho budeme svedkami oficiálneho predstavenia novinky z dielne Lexusu. Pôjde o plnohodnotný elektromobil v SUV kabáte s modernými tvarmi a vyšším výkonom. Novinku spoznáme už 20. apríla. Pôjde o dôležitý model v portfóliu značky. RZ 450e by malo priniesť výkon na úrovni približne 400 konských síl a batéria by mala zabezpečiť dojazd až 600 kilometrov na jedno nabitie.

Lexus Lexus

Prvý záber poodhalil nadčasový interiér plný hodnotných materiálov a precízneho spracovania. Na prvý pohľad zaujme digitálny prístrojový panel, ktorému sekunduje displej infotainmentu zapracovaný do palubnej dosky.

Najväčšou zaujímavosťou je však nový volant bez vrchnej hrany. Podobný volant môžme vydávať aj v Tesle Model S. O jeho praktickosti v spomínanej Tesle sa vedú dlhé debaty, no pravdepodobne pôjde len o vec zvyku.

Lexus Lexus

Samozrejmosťou pri tomto type auta je použitie pohonu oboch náprav, ktorý zabezpečí dobrú prístupnosť a priechodnosť terénom. Značka si aktuálne viac informácií necháva pre seba. Bližšie parametre a technické riešenia uvidíme až počas oficiálneho predstavenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok