Ešte nepredstavená Honda Civic Type-R zajazdila rekord na okruhu v Suzuke

TA3/SZ
9.4.2022 11:00

Honda už aktuálne dolaďuje posledné drobnosti na pripravovanej ostrej verzii nového Civicu. Najnovšie ešte nepredstavená novinka zahalená kamuflážou zajazdila rekordný čas na okruhu v Suzuke

Ešte nepredstavená Honda Civic Type-R zajazdila rekord na okruhu v Suzuke
Honda

Honda opäť upriamuje pozornosť na najšportovejší počin modelu Civic. Ostrý Type-R sa zahalený kamuflážou vydal na legendárny okruh v Suzuke, na ktorom Honda už dlhé roky testuje svoje športové autá a zajazdil kolo za rekordný čas.

5.8 kilometrovú trať zvládla novinka za 2:23;120, čím stanovila nový rekord v kategórii áut s predným náhonom na tejto trati. Aktuálnu generáciu Type-R tak pripravovaný model predbehol o 0.87 sekundy, čo je v motoršporte výborný výkon.

Honda Honda

Ako už býva zvykom, Type-R si bude chcieť uchmatnúť prvenstvo na rôznych okruhoch, keďže jeho predchodca držal rekord aj na legendárnom Nurburgringu, ktorý je jednou z najťažších tratí sveta. V budúcnosti sa určite Honda pokúsi získať rekord aj tu.

Honda Honda

Pod kapotou novinky podľa všetkého uvidíme benzínový dvojliter s výkonom okolo 330 konských síl, ktorý bude spriahnutý s manuálnou prevodovkou. Oficiálne odhalenie prebehne ešte v priebehu roku 2022. Určite sa máme na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok