Britská polícia dostane služobné Fabie novej generácie

TA3/SZ
31.3.2022 18:30

Do služieb britskej polície sa najnovšie pridá aktuálna generácia Škody Fabia. Služobné autá prejdú aj patričnou úpravou. Čo všetko budú mať policajné kúsky upravené?

Britská polícia dostane služobné Fabie novej generácie
Škoda

Britská polícia má už dlhšie k dispozícii ako služobné autá SUV Kodiaq a elektrický Enyaq iV. Najnovšie sa do flotily pridajú Fabie poslednej generácie, ktoré budú pre služobné účely aj patrične upravené. Samozrejmosťou je typický modro žltý polep s nápismi Police.

Chýbať nemôže ani zvukovo výstražné zariadenie, ktoré obsahuje okrem sirény a majákov aj stroboskopové majáky umiestnené v prednej masky. Čo však treba uznať je, že v policajnom polepe nová Fabia vyzerá naozaj dobre.

Škoda Škoda

Škoda pre potreby bezpečnostných zložiek ponúka v Británii službu nazývanú One Stop Shop, ktorá poskytuje takéto úpravy a prerábky vozidiel. Veľkou zaujímavosťou je zabudovanie ovládacích prvkov či už majákov, alebo sirény priamo do systému infotainmentu. Posádka tak má okamžitý prístup k ovládaniu rôznych systémov a prvkov bez nutnosti zásahu do interiéru, čo koniec koncov uľahčí aj následný odpredaj služobných áut na konci ich cyklu.

Škoda Škoda

Okrem výbavy mala polícia možnosť výberu z celej škály pohonných jednotiek. Pod kapotou tak môžme nájsť atmosférický jednoliter, alebo aj najvýkonnejší agregát v ponuke modelu, motor 1.5 TSI s výkonom 150 konských síl. Uvidíme, či sa do budúcna inšpiruje týmto modelom aj slovenská polícia. Fabia by určite uspokojila všetky potreby a úlohy v mestskej prevádzke a navyše v policajných farbách jej to doslova sekne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok