Bentley Bentayga Space Edition je jedinečné SUV inšpirované vesmírnou tématikou

TA3/SZ
30.3.2022 18:30

Bentley ukázalo jedinečnú Bentygu vyrobenú divíziou Mulliner, ktorá je inšpirovaná vesmírom, čomu napovedajú mnohé detaily. Vyrobený bude jediný kus na zákazku. Aký motor nájdeme pod prednou kapotou?

Bentley Bentayga Space Edition je jedinečné SUV inšpirované vesmírnou tématikou
Bentley

Novinka vyrobená presne podľa želaní zákazníka svoju inšpiráciu vo vesmíre nezaprie. Hneď na prvý pohľad si môžte všimnúť matnú šedú farbu karosérie doplnenú oranžovými detailmi. Šedé lakovanie na slnku odhalí svoj zelený odlesk, ktorý má evokovať farbu mesiaca.

V interiéri rovnako prevláda kombinácia šedej a oranžovej farby, ktorá tak vkusne dopĺňa vzhľad exteriéru. Použitý bol obklad palubnej dosky nazvaný Galaxy Stone. Či sa však jedná o reálny kameň, alebo iba jeho imitáciu značka nespresnila.

Bentley Bentley

Na športových kožených sedadlách nájdeme taktiež oranžovou niťou vyšité logo automobilky, ktoré je čerešničkou na torte zapadajúcou do celkového zladenia exteriéru a interiéru. To, že ide o špeciálnu verziu inšpirovanú vesmírom napovedajú aj nástupné prahy vyobrazujúce slnečnú sústavu.

Pod prednou kapotou by sme našli benzínový šesťliter W12 preplňovaný dvojicou turbodúchadiel, ktorý generuje maximálny výkon na úrovni 635 konských síl a 900 Nm krútiaceho momentu. Sila motora je prenášaná na všetky štyri kolesá prostredníctvom automatickej prevodovky. Šprint z pokoja na 100 km/h zvládne Bentayga za 3.9 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na cifre 306 km/h.

Vyrobený bude jeden jediný kus pre zákazníka z Floridy. Akú sumu si však automobilka za tento unikátny projekt vypýtala nie je známe. Do budúcna sa môžme určite tešiť na viac podobných projektov z dielne divízie Mulliner, nakoľko záujem o takto individualizované vozidlá stále rastie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok