Lotus prezradil nové informácie k modelu Emira. Aký výkon bude mať novinka?

TA3/SZ
30.3.2022 11:00

Model Emira od Lotusu bol predstavený už dávnejšie, no značka v čase predstavenia veľa podrobností neprezradila. To sa teraz zmenilo a dozvedáme sa, aké motory a výkon bude novinka niesť

Lotus prezradil nové informácie k modelu Emira. Aký výkon bude mať novinka?
Lotus

Na úvod budú k dispozícii na výber hneď dve motorizácie. Prvou je 3.5 litrový šesťvalec pochádzajúci z Toyoty, ktorý produkuje rovných 400 konských síl a 420 Nm krútiaceho momentu. Motor bude spolupracovať buď s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou, alebo automatom.

Druhým agregátom v ponuke je dvojlitrový štvorvalec od AMG, ktorý môžme poznať napríklad z modelu A45s. V prípade Lotusu je však naladený na mierne nižší výkon. Na kolesá posiela konkrétne 360 konských síl. Motor je umiestnený vzadu za prednými sedadlami. Z toho dôvodu museli byť mierne upravené aj súčasti motoru.

Lotus Lotus

Zákazníci budú mať možnosť siahnuť po výbave First Edition, ktorá so sebou prináša okrem 20 palcových diskov kolies aj štandardne dodávané balíky Drivers package či Design package. Na výber bude zo šiestich lakov karosérie a siedmych farebných kombinácii v interiéri, ktorý budú okrem iného zdobiť športové sedadlá s elektrickým nastavovaním.

Samozrejmosťou je možnosť pripojenia smartfónu pomocou Apple CarPlay. Emira vo výbave First Edition je už dostupná na objednávku s cenovkou štartujúcou na sume približne 80 tisíc eur v prípade štvorvalcového motoru, respektíve cca 90 tisíc eur v prípade, ak siahnete po šesťvalci.

Témy: Apple Lotus Toyota
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok