AMG GT Track Series je radikálnym nástrojom na závodné okruhy

TA3/SZ
29.3.2022 18:30

Mercedes pri príležitosti výročia založenia divízie AMG predstavil ďalší špeciálny kúsok, ktorý bude vyrobený v prísne limitovanom počte. Akým výkonom sa bude môcť pýšiť?

AMG GT Track Series je radikálnym nástrojom na závodné okruhy
AMG

Mercedes uviedol pri príležitosti 55. výročia založenia divízie AMG okruhovo zameraný model GT Track Series. Pri vývoji použili inžinieri ako základ tiež model GT, no vo verzii Black Series, ktorá aj napriek svojmu určeniu primárne na závodný okruh stále disponuje homologizáciou pre bežnú premávku.

Po stránke dizajnu sa môžme tešiť na rozmernú prednú masku chladiča, ktorá je zasadená do agresívneho predného nárazníku so splitterom a bočnými lištami na usmerňovanie vzduchu. Okrem iného v prednej časti zaujme aj mimoriadne dlhá kapota nesúca množstvo prelisov a vetracích otvorov.

Amg AMG

V zadnej časti doslova udrie do očí obrovské prítlačné krídlo, ktoré napomáha k lepšej trakcii a stabilite pri vyšších rýchlostiach a v zákrutách. V spodnej časti si môžte všimnúť výrazný difúzor, do ktorého boli umiestnené štyri koncovky výfukového systému. Novinka je určená výhradne na pretekárske okruhy čo potvrdzuje aj štvorlitrový motor V8 s dvoma turbami, ktorý nedisponuje cestnou homologizáciou.

Agregát generuje maximálny výkon na úrovni 734 konských síl a 850 Nm krútiaceho momentu. Sila motora je prenášaná výhradne na zadnú nápravu prostredníctvom 6 stupňovej sekvenčnej prevodovky. Medzi zadnými kolesami nájdeme nastaviteľný diferenciál, ktorý podčiarkuje športovosť a okruhové zameranie auta.

Skvelé jazdné vlastnosti inžinieri zabezpečili nie len nastaviteľným podvozkom Bilstein, ale aj nízkou hmotnosťou 1400 kilogramov, ktorá bola dosiahnutá hojným využitím uhlíkových vlákien. Interiér je v plnej miere prispôsobený na jazdu po závodných okruhoch, čomu napovedá okruhovo naladená elektronika vrátane ABS, ktorého zásahy možno nastaviť až v dvanástich úrovniach.

Amg AMG

Samozrejmosťou sú škrupinové sedadlá, 5 bodové bezpečnostné pásy či ochranná klietka a malý športový volant. Na karbónovej palubnej doske má šofér k dispozícii programovateľný displej, ktorý dokáže zobraziť všetky potrebné informácie o vozidle.

Amg AMG

Značka celkovo vyrobí 55 exemplárov s cenovkou začínajúcou na 369 tisíc eur bez dane. Za túto sumu vám automobilka pribalí aj klimatizáciu, ktorú na okruhu určite oceníte. Prvé kusy by sa mali k zákazníkom dostať už v priebehu prvej polovice roku 2022.

Témy: Mercedes-Benz
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok