Ford uvedie na trh do roku 2024 až sedem nových elektrických modelov

TA3/SZ
25.3.2022 11:00

Ford po uvedení elektrického Mustangu Mach-e a Mach-e GT plánuje predstaviť do roku 2024 až sedem nových elektromobilov. Tešiť sa môžme nie len na osobné, ale aj úžitkové autá

Ford uvedie na trh do roku 2024 až sedem nových elektrických modelov
Ford

Automobilka Ford odhalila svoje plány pre trh s elektrickými autami. Značka má v pláne už do roku 2024 ponúkať sedem rôznych, nových elektromobilov. Už v roku 2023 započne v nemeckom Kolíne nad Rýnom výroba nového elektrického crossoveru, ku ktorému sa v roku 2024 pridá další elektrický model. Model Puma, ktorý aktuálne poznáme v jeho spaľovacej verzii, príde na trh aj v elektrickom prevedení. Tento model bude značka pravdepodobne vyrábať v Rumunsku.

Ford Ford

V rámci úžitkových vozidiel príde v roku 2023 na trh nový Transit Custom a Tourneo Custom. V roku 2024 budú zas predstavené modely Transit Courier a Tourneo Courier. Ford teda pripravuje rozsiahlu elektrickú ofenzívu, ktorá zasiahne nie len segment osobných, ale aj úžitkových áut.

Spomínaný, nový crossover by sme mali spoznať už v priebehu roku 2022 a novinka by mala byť schopná prejsť na jedno nabitie až 500 kilometrov. Zaujímavým a určite dobrým krokom je aj elektrifikácia modelu Puma, ktorý sa teší veľkej obľube a vďaka ponuke elektrickej varianty sa jeho cieľová skupina zákazníkov ešte rozšíri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok