Audi ukázalo koncept elektrického kombi A6 Avant e-tron

TA3/SZ
23.3.2022 18:30

Audi predstavilo koncept plne elektrického kombi s futuristickým dizajnom, veľkou batériou a slušnou dynamikou. Má byť predzvesťou sériového modelu

Audi ukázalo koncept elektrického kombi A6 Avant e-tron
Audi

V poslednej dobe sme svedkami mnohých elektrických noviniek či už do mesta, alebo veľkých rodinných SUV. Audi sa však rozhodlo staviť na karosériu kombi, ktorá je poslednú dobu pomerne dosť vytláčaná práve spomínanými SUV.

Značka tak predstavila koncept elektrického kombi, ktorým určite potešila fanúšikov tohto typu karosérie. Dobrou správou je aj fakt, že koncept je predzvesťou bežného modelu, ktorý by sme mali v jeho sériovej podobe spoznať už o dva roky.

Audi Audi

Koncept stojí na podvozkovej platforme Premium Platform Electric, na ktorej Audi pracovalo spoločne s Porsche. Použitá platforma umožnila použitie až 100 kWh batérie umiestnenej v podlahe. Akumulátor zvláda rýchlonabíjanie výkonom až 270 kW, čo znamená nabitie z 5% na 80% za 25 minút a za krátkych 10 minút ste schopný nabiť akumulátor na prejdenie vzdialenosti 300 kilometrov.

Audi Audi

Inžinierom sa podarilo tvarovaním karosérie dosiahnuť koeficient odporu vzduchu na úrovni 0.24. Môže za to najmä aerodynamicky tvarovaný predný nárazník, zakrytovanie podvozku či aerodynamické spätné zrkadlá tvorené kamerou.

Výkonnejší variant bude poháňaný dvojicou elektromotorov, ktoré produkujú 476 konských síl a 800 Nm krútiaceho momentu. Zrýchlenie z pokoja na 100 km/h potrvá menej ako štyri sekundy. Takéto futuristické štýlové kombi si určite rýchlo nájde zákazníkov naprieč celou Európou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok