Mercedes odhalil interiér pripravovaného elektrického SUV. Premiéra novinky je už za dverami

TA3/SZ
23.3.2022 11:00

Mercedes pripravuje plne elektrické SUV s tromi radmi sedadiel. Zábery interiéru naznačujú, že pôjde o príbuzný model rovnako elektrického EQS. Kedy sa môžme tešiť na oficiálne predstavenie?

Mercedes odhalil interiér pripravovaného elektrického SUV. Premiéra novinky je už za dverami
Mercedes

Nemci najnovšie vypustili do sveta zábery zachytávajúce maskovaný prototyp elektrického SUV počas testovania a interiér tejto plne elektrickej novinky. V exteriéri kamufláž prekrýva všetko podstatné, takže zatiaľ ani nie je možné odhadnúť finálny vzhľad. Čo však značka ukázala v plnej kráse je interiér. Ten je určený až pre siedmych cestujúcich v troch radách. Na prvý pohľad je jasne vidieť príbuznosť s elektrickým sedanom EQS.

Mercedes Mercedes

Nové SUV bude rovnako niesť rozmernú obrazovku Hyperscreen zapustenú do palubnej dosky. Podobne ako v EQS bude mať veľkosť až 56 palcov. Dosť pravdepodobne budú displeje umiestnené aj na zadnej strane predných sedadiel. Zadný pasažieri by tak mali k dispozícii vlastný zábavný systém.

Zaujímavosťou je, že vďaka elektricky posuvnému druhému radu sedadiel budú mať pasažieri v treťom rade viac priestoru, ako v aktuálnom GLE. Predný Hyperscreen by mal umožňovať prehrávanie videí pre spolujazdca. Aby však vodič nebol rozptylovaný, v prípade, že natočí hlavu smerom k displeju spolujazdca, kamera zachytí tento pohyb a obrazovku stlmí.

Mercedes Mercedes

Viac informácií aktuálne nie je známych. Pohonné ústrojenstvo bude pravdepodobne veľmi podobné, možno totožné s aktuálnym EQS. Časom by sa mala ponuka rozšíriť aj o AMG verzie či ešte luxusnejšiu verziu Maybach. Všetky potrebné informácie a finálny vzhľad novinky uvidíme počas oficiálneho predstavenia, ktoré je naplánované na 19. apríla 2022. Máme sa na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok