Abarth Pulse je športovo ladený crossover za prijateľnú cenu. Dostane sa však aj na náš trh?

TA3/SZ
22.3.2022 18:30

Abarth prichádza na trh so športovo ladeným crossoverom s príťažlivým vzhľadom a prijateľnou cenovkou. Uvidíme však túto novinku aj na našom trhu?

Abarth Pulse je športovo ladený crossover za prijateľnú cenu. Dostane sa však aj na náš trh?
Stellantis

Novinka od Abarthu má namierené na brazílsky trh. Ako základ poslúžil rovnomenný Fiat Pulse, ktorý vyniká čerstvým dizajnom a vyšším podvozkom. Verzia pod krídlami Abarthu sa môže pochváliť dvojfarebným lakovaním karosérie so športovo ladenými nárazníkmi, ktoré autu vcelku pristanú.

Prednej časti dominuje veľká predná maska s logom Abarth uprostred. Po bokoch masky nájdeme svetlomety s LED denným svietením. Príjemným detailom je červená linka na spodnej hrane predného nárazníku, ktorá sa tiahne aj po bokoch auta. Červené lakovanie dostali aj spätné zrkadlá.

Abarth Stellantis

Zadnému nárazníku dominuje výraznejší difúzor, do ktorého sú zasadené dve koncovky výfukového systému. Zaujímavé je aj použitie textového loga Abarth na kufrových dverách. Nový Abarth Pulse bude športovec pravdepodobne len vzhľadom. Pod prednou kapotou by sa mal totižto nachádzať 1.3 litrový a jednolitrový motor. 1.3ka by mala produkovať 98 koní a 129 Nm krútiaceho momentu. Tento agregát bude spriahnutý buď s 5 stupňovou manuálnou prevodovkou, alebo prevodovkou cvt.

Abarth Stellantis

Jednoliter preplňovaný turbom by mal poskytovať výkon 125 koní a 200 Nm krútiaceho momentu. Motor bude spolupracovať s dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Maximálna rýchlosť najvýkonnejšej verzie je 189 km/h a akcelerácia z pokoja na 100 km/h zaberie 9.4 sekundy.

Novinka je teda štýlovým mestským crossoverom, ktorý by si okrem Brazílie určite našiel klientelu aj na iných trhoch. V budúcnosti sa teda možno podobného crossoveru dočkáme aj u nás na Slovensku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok