Mercedes osviežil osemvalcové AMG GT 4-door. Prináša kozmetické aj technické zmeny

TA3/SZ
22.3.2022 11:00

Mercedes predstavil mierne omladený model GT v štvordverovom prevedení s osemvalcovým motorom pod prednou kapotou. Na aké zmeny sa môžme tešiť?

Mercedes osviežil osemvalcové AMG GT 4-door. Prináša kozmetické aj technické zmeny
Mercedes

Faceliftovaná novinka prináša okrem dizajnových zmien aj technické úpravy. Jednou z nich je vylepšený podvozok Ride Control+, ktorý najnovšie využíva tlmiace jednotky upravujúce silu tlmenia na každom kolese individuálne. Nastavenie jednotlivých tlmičov trvá len pár milisekúnd, čím sa zlepšil nie len komfort jazdy, ale aj dynamika.

Amg Mercedes

Pod prednou kapotou sa nezmenilo nič. Nájdeme tu stále dve varianty štvorlitrového motoru V8, ktorý v prípade verzie GT 63 generuje výkon 585 konských síl a 800 Nm krútiaceho momentu, respektíve 639 koní a 900 Nm v prípade verzie GT 63s. Pohon oboch náprav spolu s automatickou prevodovkou bol zachovaný.

Amg Mercedes

Po dizajnovej stránke je najväčšou zmenou predný nárazník, ktorý dostal nové tvarovanie a pochádza len z nedávno predstaveného GT 63s E Performance. Zákazník bude mať k dispozícii aj nové odtiene lakovania karosérie. Na výber bude z rôznych matných, klasických a metalických lakov karosérie.

Súčasťou príplatkovej výbavy sú najnovšie aj pakety zahŕňajúce čierne, alebo karbónové detaily. V budúcnosti by sa mali možnosti individualizácie rozšíriť a zákazník tak bude mať možnosť prispôsobiť si auto presne podľa predstáv. Cenovka základnej osemvalcovej verzie začína na nemeckom trhu na úrovni 158163 eur. Za vyššiu verziu GT 63s zaplatia zákazníci v štandarde 175180 eur.

Témy: Mercedes-Benz
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok