Continental pripravuje displej, ktorý nerozptyľuje vodiča

TA3/SZ
7.3.2022 18:30

Continental sa okrem vývoja a výroby pneumatík venuje aj vývoju rôznych technologických riešení. Najnovšie firma ukázala displej, ktorý nerozptyľuje vodiča

Continental pripravuje displej, ktorý nerozptyľuje vodiča
Continental

Nový dynamický displej od Continental umožňuje spolujazdcovi voľbu dvoch režimov. Prvý režim umožňuje štandardné zobrazenie displeja. Zaujímavostou je však privátny režim, ktorý sústredí obraz a jas displeja len na spolujazdca, čím chráni vodiča pred oslnením a prípadným rozptýlením počas jazdy. K vodičovi sa v tomto privátnom režime dostane menej ako jedno percento svetla z displeju.

Continental Continental

Zaujímavý je taktiež fakt, že súkromný režim nemá vplyv na kvalitu zobrazovania a spĺňa všetky štandardy týkajúce sa kontrastu, hustoty svetla či energetickej efektivity. Hlavným účelom novinky má byť bezpečnosť, pretože dnešné autá s množstvom displejov pôsobia rušivo a odvádzajú do určitej miery pozornosť vodiča. Nový displej tak nemá znížiť zážitok, ale rozptylovanie, čím prispieva k pasívnej bezpečnosti.

Continental Continental

Ďalším dôvodom pre začiatok vývoja takéhoto displeju bolo minimalizovanie oslňovania vodiča počas jazdy v noci, ktoré má za následok skoršiu únavu a menšiu koncentráciu vodiča na jazdu. Aká značka, alebo model bude touto technológiou disponovať nateraz nie je známe. Sériová výroba by však mala byť podľa značky spustená v priebehu roku 2024.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok