Škoda vylepšila softvér Enyaqu iV. Prináša dôležité vylepšenia

TA3/SZ
7.3.2022 11:00

Škoda spoločne s novým Enyaqom Coupé predstavila aj vylepšený softvér dôležitých komponentov. Bude ho možné nainštalovať aj do už vyrobených kusov

Škoda vylepšila softvér Enyaqu iV. Prináša dôležité vylepšenia
Škoda

Výhodou mnohých moderných a elektrických áut je ich možnosť vylepšovania softvéru aj v už vyrobených kusoch. Zákazník tak má prístup k aktualizáciám z najnovších verzii. Takúto možnosť ponúka aj Enyaq, ktorého zákazníci budú mať možnosť aktualizácie softvéru v servise na najnovšiu verziu ME3.

Škoda Škoda

Dôležitou zmenou zahrnutou v novej verzii softvéru je upravený tepelný manažment batérie, ktorý bude aktivovaný už pri nižších teplotách a bude neustále udržovať batériu v optimálnej prevádzkovej teplote, čo bude mať pozitívny vplyv na dostupnosť výkonu a účinnosť rekuperácie.

K dispozícii bude po novom taktiež aj režim nabíjania chrániaci akumulátor, ktorý dovolí nabitie akumulátoru len do 80% kapacity a zníži rýchlosť a výkon nabíjania pri použití jednosmerného nabíjacieho prúdu. Samozrejmosťou je aj možnosť deaktivácie tohto režimu.

Škoda Škoda

Zmeny sa dotkli aj infotainmentu, ktorého navigácia má teraz zjednodušené plánovanie zastávok na nabíjačkách. Obraz parkovacej by mal byť s novým softvérom lepšie viditeľný vďaka väčšiemu kontrastu. Tlačidlo Travel Assist na volante zasa umožňuje prepínanie medzi dvomi rôznymi funkciami tempomatu.

Škoda Škoda

Vylepšenia sa dotkli aj rýchlosti nabíjania. Verzie s kapacitou batérie 62 kWh bude možné nabíjať výkonom až 120 kW, respektíve 135 kW v prípade akumulátoru s kapacitou 82 kWh. Autá vybavené pohonom oboch náprav budú disponovať novým režimom Traction, ktorý bude určený na nespevnené povrchy a stály pohon oboch náprav bude aktívny až do rýchlosti 20 km/h. Nová aktualizácia softvéru bude pre majiteľov všetkých Enyaqov bezplatná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok