Koncern Stellantis oznámil rok, od ktorého bude uvádzať na trh čisto elektrické modely

TA3/SZ
5.3.2022 11:00

Stellantis odhalil strategický plán do budúcnosti. Dozvedeli sme sa tak dva dôležité termíny prechodu koncernu na výhradne elektrický pohon

Koncern Stellantis oznámil rok, od ktorého bude uvádzať na trh čisto elektrické modely
Peugeot

K množstvu automobiliek prechádzajúcich na výhradne elektrický pohon sa najnovšie pridala aj skupina Stellantis. Podľa strategického plánu nazvaného Dare 2030 môžme počítať do roku 2030 s predstavením až 100 noviniek. Rovnako má skupina v pláne navýšiť svoje tržby v porovnaní s rokom 2021 až o 72%.

Peugeot Peugeot

Prvým dôležitým míľnikom bude rok 2026. Od tohto roku budú všetky predstavené novinky poháňané výhradne elektrickou energiou. Na ich stavbu budú využívané nové podvozkové platformy a rovnako tak aj softvérové systémy a riešenia.

Od roku 2030 ukončia všetky značky patriace pod Stellantis predaj spaľovacích modelov. Celý koncern sa tak definitívne stane plne elektrickým. Rovnako do roku 2030 chce mať koncern na trhu až 75 rôznych elektrických áut. Zaujímavé však je, že značky ako Maserati, Alfa Romeo, DS či Lancia budú na trh uvádzať autá s výhradne elektrickým pohonom už od roku 2025 a spaľovacie motory zo svojho portfólia vylúčia rovnako v roku 2030.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok