Škoda oficiálne predstavila Fabiu vo verzii Monte Carlo

TA3/SZ
22.2.2022 18:30

Nová Fabia Monte Carlo ponúka okrem atraktívneho vzhľadu aj dizajnové zmeny, ktoré vylepšili aerodynamiku auta. Akým motorom bude poháňaný vrchol ponuky Fabie?

Škoda oficiálne predstavila Fabiu vo verzii Monte Carlo
Škoda

Škoda predstavila dlhoočakávanú, obľúbenú Fabiu vo verzii Monte Carlo, ktorá prichádza s príťažlivým vzhľadom, štvorvalcovým motorom a vylepšenou aerodynamikou. Po stránke dizajnu oku ulahodí výrazná červená farba v kombinácii s kontrastnými čiernymi doplnkami. Nasávacie otvory v prednej maske dostali aktívne otvárateľné klapky, ktoré v spolupráci s lepším zakrytovaním spodnej časti auta pomáhajú vylepšovať aerodynamiku.

Aerodynamicky optimalizované boli taktiež aj spätné zrkadlá či odtrhová hrana kufrových dverí. Vďaka týmto úpravám sa podarilo dosiahnuť koeficient odporu vzduchu len 0.28, čo podľa slov automobilky zníži spotrebu paliva o 0.2 litra na sto kilometrov pri rýchlosti 120 km/h.

Fabia Škoda

Interiér bude vynikať športovými sedadlami s integrovanou opierkou hlavy, športovým volantom a červenými detailmi, ktoré oživia interiér. Všimnúť si môžte aj digitálny prístrojový panel s peknou grafikou zobrazenia, alebo panoramatickú strechu. Exteriér dopĺňajú plakety označujúce verziu Monte Carlo a LED svetlomety s technológiou Bi-LED.

Pod prednou kapotou nájdeme okrem základného 1.0 TSi s výkonom 95 koní aj variant jednolitrového TSi s výkonom 110 koní. Tieto motory bude možné spriahnuť s manuálnou prevodovkou. Vrchol ponuky bude tvorený 1.5 litrovým štvorvalcom TSi, ktorý produkuje maximálny výkon 150 konských a spolupracuje s automatickou prevodovkou. Zrýchlenie s týmto motorom na 100 km/h zaberie 8 sekúnd a ručička tachometra sa zastaví na hodnote 225 km/h. Cenovka novej verzie ešte nebola zverejnená, no podľa všetkého sa tak stane v najbližších týždňoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok