Mini začne ponúkať prestavbu na elektromobil pre staršie autá

TA3/SZ
18.2.2022 18:30

Mini sa rozohodlo spustiť program Mini Recharged, vrámci ktorého ponúkne zákazníkom fabrickú prestavbu klasického Mini na čistý elektromobil

Mini začne ponúkať prestavbu na elektromobil pre staršie autá
Mini

S takouto službou prišla najnovšie automobilka Mini, ktorá sa rozhodla svojim zákazníkom ponúkať odbornú prestavbu ich klasického Mini na moderný a štýlový elektromobil. Technici dokážu pretvoriť akýkoľvek model vyrobený v rokoch od 1959 až po rok 2000.

Najdôležitejšou a najzaujímavejšou informáciou je fakt, že všetky vykonané zmeny potrebné pri prestavbe na elektrický pohon sú vratné. Automobilka tak po demontáži pôvodného motoru a prevodovky tieto diely označí a uloží pre prípad, že sa zákazník rozhodne vrátiť auto do pôvodného stavu.

Mini Mini

Prestavba obsahuje výmenu klasického motoru za elektromotor s výkonom 121 konských síl. Použitá batéria umožní dojazd na úrovni 160 kilometrov. Akcelerácia z pokoja na 100 km/h by mala potrvať len 9.3 sekundy. Mini tvrdí, že pôvodný pocit, ako z jazdy na motokáre bude zachovaný aj s elektrickým pohonom.

Mini Mini

Interiér prešiel iba drobnými zmenami. Mini vymenilo najmä prístrojový panel, ktorý teraz zobrazuje dojazd, zaradený prevodový stupeň a aktuálnu rýchlosť. Viac informácií automobilka doposiaľ nezverejnila. Rovnako zostáva záhadou aj cenovka za prestavbu, ktorá by sa mohla však pohybovať na vcelku prijateľnej úrovni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok