Subaru Outback ukážkovo zvládlo nárazové testy

TA3/SZ
18.2.2022 11:00

Obľúbený model Outback od značky Subaru bol podrobený nárazovým testom Euro NCAP, v ktorých obstál takmer bez zaváhania. Aké hodnotenie získal v jednotlivých kategóriách?

Subaru Outback ukážkovo zvládlo nárazové testy
Euro NCAP

Subaru Outback v získaných výsledkoch veľmi príjemne prekvapilo. Stalo sa totiž najbezpečnejším novým autom, ktoré absolvovalo tieto testy za posledné dva roky. Vďaka novým bezpečnostným prvkom a asistenčným systémom získal Outback v kategórii asistenčných systémov hodnotenie až 95% z možných 100%.

Vďačí za to aj systémom, ako napríklad automatické brzdenie aj pri cúvaní či detekovanie vozidiel prichádzajúcich zozadu. Za ochranu chodcov a cyklistov si model vyslúžil hodnotenie 84%, čo je doteraz najlepšie hodnotenie z pomedzi modelov Subaru.

Subaru Euro NCAP

Ochrana dospelých pasažierov bola pri všetkých typoch nárazov hodnotená veľmi dobre. Auto získalo v tejto kategórii 88% hodnotenie. Za ochranu detskej posádky vo všetkých prípadoch získalo Subaru hodnotenie 89%. Celkovo si Subaru Outback odnieslo hodnotenie piatych hviezdičiek, čo ho radí k jedným z najbezpečnejších áut na trhu. Priebeh testov si môžte pozrieť v priloženom videu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok