Anketa Auto roka na Slovensku spoznala víťaza. Ktorý model získal titul?

TA3/SZ
8.2.2022 11:00

Novinárska anketa Auto roka spoznala favoritov už aj pre rok 2022. Prvé priečky obsadili obľúbené autá.

Anketa Auto roka na Slovensku spoznala víťaza. Ktorý model získal titul?
Peugeot

Aj tento rok sa konala už tradičná voľba Auta roka na Slovensku, v ktorej novinári hlasujú za svôjho favorita. Výsledky boli po sčítaní hlasov veľmi tesné, no čísla jasne určili víťaza. Favoritom pre tento rok sa stal Peugeot so svojím novým modelom 308, ktorý celkovo získal 87 bodov.

V tesnom závese za Peugeotom sa držala Kia Sportage, ktorá si na svoje konto pripísala 86 bodov. Prvú trojku uzatvára Škoda Fabia, ktorá získala 59 bodov. Peugeot svojím víťazstvom nadviazal na úspech predchádzajúcej generácie modelu 308, ktorý rovnaký titul získal aj v roku 2014.

Sportage Kia

Štvrtú priečku obsadila nová Dacia Sandero, ktorá prináša moderný vzhľad za veľmi prijateľnú cenu. Získala 44 bodov. Prvých päť priečok uzatvára elektrický Hyundai Ioniq 5, ktorý si na konto pripísal 42 bodov. Šiestu priečku obsadilo Subaru s modelom Outback s celkovým ziskom 39 bodov.

Siedma priečka patrí Toyote Yaris Cross so ziskom 18 bodov. Auto roka 2022 je teda známe a titul získal naozaj jeden z najzaujímavejších modelov, ktorý má čo ponúknuť nielen po stránke dizajnu, ale aj v rámci technológií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok