Škoda bude vyrábať model Octavia bez výplne dverí. Dôvodom je požiar

TA3/SZ
9.2.2022 11:00

Jedného z dodávateľov súčiastok pre výrobný závod Škoda zasiahol rozsiahly požiar. Škoda bude tak opäť nútená upravovať a obmedzovať výrobu

Škoda bude vyrábať model Octavia bez výplne dverí. Dôvodom je požiar
Škoda

Automobilky aktuálne najviac trápi nedostatok súčiastok z dôvodu pretrvávajúcej polovodičovej krízy. Česká Škoda však dostala ďalšiu ranu pod pás v podobe ničivého požiaru u jedného z dodávateľov interiérových súčasti. Firma zasiahnutá požiarom dodávala obklady nie len pre model Octavia, ale aj VW Arteon či Hyundai Kona.

Zasiahnutý dodávateľ fungoval v takzvanom režime just in time, kedy výrobný závod disponuje zásobami súčiastok len na niekoľko hodín výroby vopred z dôvodu menšieho nároku na skladové priestory. Dodávateľ v presne určených časoch doručuje nové dodávky dielov a udržuje tak výrobu v prevádzke.

Octavia Škoda

Škoda sa preto rozhodla vyrábať Octaviu dočasne bez výplne dverí. Tá bude potom dodatočne montovaná do už skompletizovaných áut. K situácii sa vyjadril aj predseda podnikovej rady Škoda Auto Jaroslav Povšík, ktorý povedal ,,budeme vyrábať Enyaq iV aj Octavie, Octavie žiaľ bez výplní dverí, no s vôľou čo najskôr autá dorobiť a prostredníctvom showroomov doručiť k zákazníkom”. Automobilka aktuálne usilovne pracuje na obnovení výroby chýbajúcich dielov.

Octavia sa bude teda aj naďalej vyrábať bez obmedzení s tým, že chýbajúce komponenty budú dodatočne montované do vyrobených áut na odstavných plochách závodu. Tento proces čaká všetky nové Octavie až do vrátenia situácie späť do normálu. Podľa odhadov automobilky bude takto odstavených približne 16000 nedokončených modelov Octavia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok