Škoda zverejnila skice zachytávajúce pripravovanú Fabiu Monte Carlo

TA3/SZ
8.2.2022 18:30

Česká automobilka už onedlho predstaví športovejšie ladenú verziu modelu Fabia pod názvom Monte Carlo. Bude dostupná aj s manuálnou prevodovkou?

Škoda zverejnila skice zachytávajúce pripravovanú Fabiu Monte Carlo
Škoda

Škoda zverejnila prvé skice, ktoré nám majú napovedať štýl, akým bude poňatá nová Fabia vo verzii Monte Carlo. Má byť športovejšie ladenou variantou, čomu napovedá aj výraznejší dizajn. V prednej časti si môžme všimnúť ostrejšie tvarovaný nárazník s neprehliadnuteľným predĺžením v spodnej časti.

Rovnako vyniká aj čierno lakovaná strecha a veľké disky kolies, ktoré podčiarkujú športovo ladený dizajn. V zadnej časti pohladu neunikne výraznejší difúzor a predĺžená odtrhová hrana kufra.

Fabia Škoda

Na náčrte interiéru novinky si môžme všimnúť hneď niekoľko detailov. Prvým sú červené akcenty ladiace k zovňajšku auta spolu so športovým trojramenným koženým volantom prešívaným červenou niťou. Príjemným zistením je aj fakt, že Monte Carlo bude dostupné aj s manuálnou prevodovkou.

Fabia Škoda

Otázne však je, či pod prednou kapotou uvidíme len jednolitrové trojvalce, alebo aj výkonnejší 1.5 litrový štvorvalec, ktorý by mohol mať aj vo Fabii 150 konských síl. Ak by Škoda siahla po tomto agregáte, mohlo by ísť v spojení s manuálnou prevodovkou o veľmi zaujímavú kombináciu, keď zoberieme do úvahy nízku hmotnosť auta. Na všetky podrobnosti a technické informácie si budeme musieť počkať do oficiálneho predstavenia, ktoré by sa malo odohrávať už onedlho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok