Škoda predstavila štýlový Enyaq Coupé iV. Aký výkon má vrcholná verzia?

TA3/SZ
7.2.2022 18:30

Škoda prichádza na trh s elektrickým SUV Enyaq so štýlovou karosériou kupé. Novinka bude dostupná aj v športovej verzii RS

Škoda predstavila štýlový Enyaq Coupé iV. Aký výkon má vrcholná verzia?
Škoda

Škoda po dlhom čakaní odhalila kupé verziu elektrického SUV Enyaq. Svojimi parametrami a tvarom tak zapadne medzi súrodencov Audi Q4 Sportback a VW ID.5. Okrem nového karosárskeho variantu prináša novinka aj niekoľko zaujímavých zmien.

Po dizajnovej stránke sa hlavné zmeny diali najmä v zadnej časti, kde sme svedkami výraznejšie klesajúcej línie strechy smerom k zadnej časti. Zadok auta zdobia novo tvarované LED svetlomety a nápis Škoda medzi nimi. Kupé verzia sa môže okrem iného pochváliť aj výborným koeficientom odporu vzduchu, ktorý činí len 0.23. Tento fakt teda napovedá účinnú aerodynamickú optimalizáciu, ktorá bude mať za následok predĺženie celkového dojazdu na jedno nabitie batérie.

Enyaq Škoda

Coupé bude už v štandardnej výbave obsahovať panoramatickú sklenenú strechu vyrobenú zo špeciálneho skla, ktoré nepotrebuje dodatočné tienidlo, ktorého použitie by zbytočne obmedzilo množstvo priestoru nad hlavou zadných pasažierov.

Miesta na hlavu v zadnej časti by malo byť porovnateľne s Octaviou Combi. Objem batožinového priestoru sa v porovnaní s klasickým modelom zmenšil iba o 15 litrov, takže zákazníci budú mať k dispozícii kufor o objeme 570 litrov.

Enyaq Škoda

Najväčšou novinkou, ktorá prichádza spolu s Coupé variantom je športovo ladená verzia RS, ktorá môže byť obutá až na 21 palcových diskoch kolies. Štandardom RS verzie je taktiež podsvietená predná maska, ktorá najmä v noci vytvára unikátny svetelný podpis. Výraznejší bodykit a logá odkazujúce na RS verziu dajú už na prvý pohľad vedieť okoliu, že sa nejedná o ,,obyčajný" Enyaq.

Verzia RS dostane elektrickú sústavu s pohonom oboch náprav naladenú na 299 konských síl a 460 Nm krútiaceho momentu. Tieto parametre zabezpečia šprint z pokoja na 100 km/h za 6.5 sekundy a ručička tachometra sa zastaví na hodnote 180 km/h.

Novinka vo všetkých výkonnostných verziách disponuje aj novým termo manažmentom batérie, ktorý by mal okrem iného umožňovať aj rýchlejšie nabíjanie akumulátoru. Cenovka novinky zatiaľ známa nie je, no v porovnaní s klasickým Enyaqom môže stáť Coupé kľudne aj o pár tisíc eur viac.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok