Maserati zverejnilo zábery maskovanej novinky Grecale

TA3/SZ
31.1.2022 18:30

Maserati najnovšie vypustilo do sveta zábery zachytávajúce novinku v podobe SUV Grecale. Automobilka aktuálne testuje nový model v zimných podmienkach

Maserati zverejnilo zábery maskovanej novinky Grecale
Maserati

Maserati len nedávno vypustilo do sveta zábery maskovaného superšportu MC20 v otvorenej verzii bez strechy. Najnovšie automobilka upriamuje pozornosť na zimné testovanie chystaného SUV Grecale. Taliani zverejnili zábery maskovaného, menšieho SUV, ktoré je kompletne zahalené červenou kamuflážou, takže väčšina tvarov je ešte pod rúškom tajomstva. Všimnúť si však môžte typické zvislé rebrovanie prednej masky, na ktorej je umiestnený typický trojzubec.

Grecale Maserati

Zábery pochádzajú zo zasneženého Laponska, kde automobilka na rôznych povrchoch upravuje správanie pohonu a podvozku. SUV musí taktiež v týchto zimných podmienkach zvládať teploty hlboko pod bodom mrazu. Pod kapotou novinky by sa mal ukrývať hybridný štvorvalec, čisto elektrický pohon, ale aj výkonný trojliter pôvodom z MC20, ktorý bude naladený na menší výkon.

Najvýkonnejšia verzia by mala byť podľa všetkého označovaná, ako Grecale Trofeo. Automobilka však zatiaľ verzie pohonu nepotvrdila. Na všetky technické informácie a finálny vzhľad novinky si budeme musieť počkať do oficiálnej premiéry, ktorá by sa mala odohrať v priebehu jari 2022. Predaj nového SUV bude spustený ešte v priebehu roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok