Maserati pripravuje novú MC20 vo verzii bez strechy

TA3/SZ
26.12.2021 11:00

Automobilka Maserati len minulý rok predstavila najnovší prírastok do portfólia značky. Teraz však Taliani pripravujú otvorenú verziu bez strechy

Maserati pripravuje novú MC20 vo verzii bez strechy
Maserati

O pripravovanej novinke najnovšie informovala samotná značka, ktorá vypustila do sveta prvé fotografie zachytávajúce maskovanú MC20 v Cabrio verzii. Automobilka stavila na jemnú modrú kamufláž, ktorá tvary auta rozbíja len decentne. V základe pôjde o to isté auto, len s drobnými úpravami a samozrejme skladacou strechou.

MC20 Maserati

O pohon sa bude starať rovnaký agregát, ako v prípade klasickej verzie. Pod zadnou kapotou nájdeme teda motor V6 Nettuno preplňovaný dvoma turbami a objemom tri litre. Maximálny výkon motora sa zastavil na hodnote 630 konských síl a 730 Nm krútiaceho momentu. Motor je spriahnutý s 8 stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou.

Zrýchlenie z 0-100 km/h by malo byť taktiež totožné s klasickou verziou, čo by znamenalo, že stovku dosiahnete za 2.8 sekundy. Maximálna rýchlosť je viac ako 326 km/h. Pri kabrioletoch však môže byť maximálna rýchlosť mierne obmedzená na nižšiu hodnotu.

Hlavnou zmenou bude teda konštrukcia strechy. Cabrio dostane zosilnené časti, ako napríklad predné stĺpiky a určite pribudne aj nejaká výstuha na zabezpečenie torznej tuhosti. Zadná časť pravdepodobne prejde taktiež menšími úpravami z dôvodu sklápacieho mechanizmu strechy. Maskovaná bola aj strecha, takže či bude použitá látková, alebo pevná strecha nateraz jasné nie je.

Zadnú časť maskovaného auta značka neukázala, čo by mohlo znamenať, že budeme svedkami aj novej grafiky svetiel. Premiéra novinky by sa mala podľa všetkého konať v prvej polovici roku 2022, kedy sa oficiálne dozvieme všetky špecifikácie a technické parametre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok